Wednesday, 26th June, 2019

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα Γυναικείας αναπαραγωγικής χειρουργικής που διοργάνωσε το Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Γυναικείας Αναπαραγωγής του ΥΓΕΙΑ, κατά την διάρκεια της οποίας διακεκριμένοι επιστήμονες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους επί του θέματος και ανέπτυξαν όλα τα νεότερα δεδομένα του κλάδου της Γυναικείας Αναπαραγωγικής Χειρουργικής.

Στην ημερίδα αναπτύχθηκε η αλματώδης εξέλιξη στον τομέα της ενδοσκοπικής χειρουργικής, η οποία  έχει επαναπροσδιορίσει τη σημασία της χειρουργικής προσέγγισης για την αποκατάσταση αλλά και διατήρηση της γονιμότητας σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Παρουσιάστηκαν  οι παράγοντες που επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα, και στις οποίες  εφαρμόζετε η κατάλληλη ενδοσκοπική χειρουργική αποτελεσματικά, όπως, η ανεξήγητη στειρότητα, ενδομητρίωση, ινομυώματα μήτρας, υδροσάλπιγγες, λύση συμφύσεων, πλαστική σαλπίγγων, ovarian drilling πολυκυστικές ωοθήκες αλλά και ως συμπλήρωμα στις τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (εξωσωματική γονιμοποίηση) βελτιώνοντας τα ποσοστά επιτυχίας. Οι ενδοσκοπικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν την Υστεροσκόπηση, τη Λαπαροσκόπηση και πιο πρόσφατα την Ρομποτική Χειρουργική.

Ο κ. Βασίλης Καπετανάκης, Διευθυντής Τμήματος Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Γυναικείας Αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ, τόνισε ότι «Ο ρόλος της αναπαραγωγικής χειρουργικής έχει αλλάξει λόγω των βελτιωμένων δυνατοτήτων ενδοσκοπικής χειρουργικής που προκύπτουν από την καινοτομία, την εξέλιξη των εργαλείων και τη βελτίωση της γνώσης εφαρμογής αυτών των τεχνολογιών. Η αναπαραγωγική χειρουργική σε συνδυασμό με τα γνωστά πλεονεκτήματα της ενδοσκοπικής χειρουργικής αποτελεί σημαντικό κομμάτι στη θεραπεία της γυναικείας υπογονιμότητας, είτε επιτυγχάνοντας αποκατάσταση της γονιμότητας, καθιστώντας δυνατή την ικανότητα αυτόματης σύλληψης, είτε αυξάνοντας σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης στις περιπτώσεις που ενδείκνυται. Παράλληλα, έχει μεγάλο ρόλο και για τη μελλοντική διασφάλιση της γονιμότητας σε γυναίκες που χρήζουν γυναικολογικής επέμβασης, αλλά δεν επιθυμούν στην παρούσα φάση να τεκνοποιήσουν.»

Το Τμήμα Ενδοσκοπικής Γυναικολογικής Αναπαραγωγικής Χειρουργικής του ΥΓΕΙΑ, υπό την Διεύθυνση του Δρ. Βασίλειου Καπετανάκη, παρέχει στους ασθενείς μια ολιστική αντιμετώπιση, δεδομένου ότι οι ιατροί του τμήματος έχουν μεγάλη εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία τόσο στο τομέα της γυναικείας αναπαραγωγής όσο και στην ενδοσκοπική χειρουργική (λαπαροσκοπικά και ρομποτικά), εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη θεραπεία για τη διασφάλιση και διατήρηση της γονιμότητας σε σύνθετες παθολογικές καταστάσεις.

Ροη Ειδησεων

Google Pay: Φέρνει υποστήριξη και για το PayPal!
Taxisnet: Μέχρι πότε θα δέχεται φορολογικές δηλώσεις
Στην κορυφή του κόσμου: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο MVP του ΝΒΑ – «Ευχαριστώ την Ελλάδα»
Βόμβα στη Volley League! – Γιατί να απαγορεύεται στις ομάδες να διαπραγματευτούν τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα;
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εξοπλίζει τα Κέντρα Υγείας  Παραμυθιάς και Φιλιππιάδας
20 ετών το USB, το κόστος η αιτία της μη αμφίπλευρης εισαγωγής του στην αντίστοιχη θύρα
Δέκα ευρωπαϊκές πόλεις ζητούν από την ΕΕ παρέμβαση κατά της Airbnb
Οριστικό: Την 1η Ιουλίου «ανοίγει» η πλατφόρμα για τη ρύθμιση δανείων πρώτης κατοικίας
Οκτώ φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσετε τις κατσαρίδες
YouTube και UMG αναβαθμίζουν παλιά μουσικά videos σε ανάλυση HD
Ακυρώνεται το debate των πολιτικών αρχηγών
Στα ρεπεσάζ ο Μπλιάτζε
Συνιδρυτής Facebook: Το κρυπτονόμισμα Libra αλλάζει τη νομισματική πολιτική
Μαρόκο: Η μουσική Γκνάουα ενώνει κοινό και μουσικούς
Τσίπρας: Κυρώσεις εάν η Τουρκία δεν πάψει να παρανομεί
Στον Αστέρα Τρίπολης ο Ντάνι Σουάρεθ
Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για τον καύσωνα
Το dark mode έκανε την εμφάνιση του και στο Gmail για συσκευές Android!
Οι αφίξεις των ηγετών στην Σύνοδο Κορυφής
Με 9 παλαιστές στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Minsk 2019 η Ελλάδα

Social

INSTAGRAM

DAILYMOTION