Τετάρτη, 24 Ιούλιος, 2019

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα Γυναικείας αναπαραγωγικής χειρουργικής που διοργάνωσε το Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Γυναικείας Αναπαραγωγής του ΥΓΕΙΑ, κατά την διάρκεια της οποίας διακεκριμένοι επιστήμονες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους επί του θέματος και ανέπτυξαν όλα τα νεότερα δεδομένα του κλάδου της Γυναικείας Αναπαραγωγικής Χειρουργικής.

Στην ημερίδα αναπτύχθηκε η αλματώδης εξέλιξη στον τομέα της ενδοσκοπικής χειρουργικής, η οποία  έχει επαναπροσδιορίσει τη σημασία της χειρουργικής προσέγγισης για την αποκατάσταση αλλά και διατήρηση της γονιμότητας σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Παρουσιάστηκαν  οι παράγοντες που επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα, και στις οποίες  εφαρμόζετε η κατάλληλη ενδοσκοπική χειρουργική αποτελεσματικά, όπως, η ανεξήγητη στειρότητα, ενδομητρίωση, ινομυώματα μήτρας, υδροσάλπιγγες, λύση συμφύσεων, πλαστική σαλπίγγων, ovarian drilling πολυκυστικές ωοθήκες αλλά και ως συμπλήρωμα στις τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (εξωσωματική γονιμοποίηση) βελτιώνοντας τα ποσοστά επιτυχίας. Οι ενδοσκοπικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν την Υστεροσκόπηση, τη Λαπαροσκόπηση και πιο πρόσφατα την Ρομποτική Χειρουργική.

Ο κ. Βασίλης Καπετανάκης, Διευθυντής Τμήματος Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Γυναικείας Αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ, τόνισε ότι «Ο ρόλος της αναπαραγωγικής χειρουργικής έχει αλλάξει λόγω των βελτιωμένων δυνατοτήτων ενδοσκοπικής χειρουργικής που προκύπτουν από την καινοτομία, την εξέλιξη των εργαλείων και τη βελτίωση της γνώσης εφαρμογής αυτών των τεχνολογιών. Η αναπαραγωγική χειρουργική σε συνδυασμό με τα γνωστά πλεονεκτήματα της ενδοσκοπικής χειρουργικής αποτελεί σημαντικό κομμάτι στη θεραπεία της γυναικείας υπογονιμότητας, είτε επιτυγχάνοντας αποκατάσταση της γονιμότητας, καθιστώντας δυνατή την ικανότητα αυτόματης σύλληψης, είτε αυξάνοντας σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης στις περιπτώσεις που ενδείκνυται. Παράλληλα, έχει μεγάλο ρόλο και για τη μελλοντική διασφάλιση της γονιμότητας σε γυναίκες που χρήζουν γυναικολογικής επέμβασης, αλλά δεν επιθυμούν στην παρούσα φάση να τεκνοποιήσουν.»

Το Τμήμα Ενδοσκοπικής Γυναικολογικής Αναπαραγωγικής Χειρουργικής του ΥΓΕΙΑ, υπό την Διεύθυνση του Δρ. Βασίλειου Καπετανάκη, παρέχει στους ασθενείς μια ολιστική αντιμετώπιση, δεδομένου ότι οι ιατροί του τμήματος έχουν μεγάλη εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία τόσο στο τομέα της γυναικείας αναπαραγωγής όσο και στην ενδοσκοπική χειρουργική (λαπαροσκοπικά και ρομποτικά), εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη θεραπεία για τη διασφάλιση και διατήρηση της γονιμότητας σε σύνθετες παθολογικές καταστάσεις.

Ροη Ειδησεων

Πιο «extreme» οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Νέο μπλακ άουτ στην Βενεζουέλα
Προχωρημένες συνομιλίες για την αγορά του τμήματος modem της Intel από την Apple
H Ινδία εκτόξευσε πύραυλο με προορισμό την Σελήνη
HongMeng OS: Το λειτουργικό σύστημα της Huawei δεν προορίζεται τελικά για smartphones
Ασφάλεια των δικτύων 5G: Τα κράτη μέλη της ΕΕ ολοκληρώνουν τις εθνικές εκτιμήσεις επικινδυνότητας
Στον καύσωνα «Πάρε Φόρα και το Νέο Almora PLUS»
Εξαιρετικός ο Δραζίνος στον τελικό
SILVER medal για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της MYTILINEOS από τον ευρωπαϊκό οργανισμό αξιολόγησης EcoVadis
Στην 5η θέση της Ευρώπης η Εθνική ομάδα νεανίδων!
Η Netflix δοκιμάζει πακέτο χαμηλού κόστους για κινητά
Δείτε την συνέντευξη του Σ. Καπράλου στο Sport News
Ελπιδοφόρα εμφάνιση της Σάρρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα
Νεαροί εθελοντές καθαρίζουν και φέτος τη λίμνη Κερκίνη
Ομιλία Γιώργου Αλεξόπουλου στο 23ο ετήσιο Συνέδριο του ECONOMIST,  με θέμα: “Europe: leaving indecisiveness behind?”
Διαθέσιμα στην Ελλάδα τα YouTube Premium και YouTube Music
Πέθανε ο Αντρέα Καμιλλέρι, δημιουργός του επιθεωρητή Μονταλμπάνο
Αντιμονοπωλιακό δίκαιο: Η Επιτροπή κίνησε έρευνα για πιθανή αντιανταγωνιστική συμπεριφορά της Amazon
Ορκίστηκαν οι 300 της νέας Βουλής
Τετραμελής αποστολή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μοντέρνου Πεντάθλου

Social

INSTAGRAM

DAILYMOTION