Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ αποκαλύπτει πόσο χρόνο χρειάζεται να περνάμε στη φύση ώστε να έχουμε καλή ψυχική και σωματική υγεία! Η έρευνα στην οποία συμμετείχαν 20.000 άτομα διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι που περνούν δύο ώρες στη φύση σε εβδομαδιαία βάση τείνουν να έχουν σε καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία από εκείνους που δεν επισκέπτονται καθόλου τη φύση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα ευρήματα που προέκυψαν δεν έχει σημασία αν πρόκειται για μία μεμονωμένη επίσκεψη στη φύση που θα διαρκεί δύο ώρες ή περισσότερες επισκέψεις συνολικής διάρκειας δύο ωρών.

Η ευεργετική επίδραση που ασκεί μία επίσκεψη στη φύση στη ψυχική και σωματική υγεία έχει αναδειχτεί από ποικίλες επιστημονικές έρευνες στο παρελθόν. Η συγκεκριμένη έρευνα ωστόσο καταγράφει για πρώτη φορά το χρόνο που πρέπει να διαρκεί ο περίπατός μας στη φύση ώστε να βελτιωθεί η υγεία μας. Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδεικνύουν ακόμη ότι η βελτίωση της υγείας δεν εξαρτάται από άλλους παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, το επάγγελμα, η εθνικότητα και η κοινωνική τάξη.

“Είναι ευρέως γνωστό ότι μία επίσκεψη στη φύση μπορεί μπορεί να είναι καλή για τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων, μέχρι τώρα όμως δεν ήμασταν σε θέση να διαπιστώσουμε πόσος χρόνος είναι αρκετός”, δήλωσε ο Δρ. Matthew White, εξέχων συγγραφέας της επιστημονικής μελέτης.

Πηγή: My Modern Met

Related Article