Τρίτη, 16 Ιούλιος, 2019

Πρεσβευτής του μηνύματος «Μετρήστε την πίεσή σας» έγινε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN, στηρίζοντας ενεργά την καμπάνια «Μάιος Μήνας Μέτρησης της Αρτηριακής Πίεσης -2019» της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης. Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης στον γενικό πληθυσμό σε σειρά ελληνικών πόλεων από τις 20 έως τις 30 Μαΐου 2019.

Φροντίζοντας εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα τις θεραπευτικές ανάγκες των ασθενών, η ELPEN στέκεται διαχρονικά αρωγός σε προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την πρόληψη συγκεκριμένων νοσημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, ήταν χορηγός της διεξαγωγής του προγράμματος «Μάιος Μήνας Μέτρησης της Πίεσης-2019» της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης , που υλοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τον αποτελεσματικό έλεγχο της συγκεκριμένης νόσου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης, η υπέρταση παραμένει ο κύριος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για νόσο ή θάνατο διεθνώς, αποτελώντας την πρώτη αιτία νόσου στις αναπτυγμένες χώρες, καθώς επίσης και την πρώτη αιτία καρδιαγγειακού νοσήματος. Επιπλέον, θεωρείται ως ο ισχυρότερος παράγοντας κινδύνου για αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και ένας από τους σοβαρότερους για στεφανιαία νόσο, έμφραγμα μυοκαρδίου και καρδιακή ανεπάρκεια. Στη Ευρώπη περίπου το 50% των θανάτων σε άνδρες και γυναίκες αποδίδεται στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τα ευρήματα της Εθνικής Επιδημιολογικής Μελέτης ΕΜΕΝΟ (2015 – 16) έδειξαν επίσης, ότι  στη χώρα μας ο αριθμός των πασχόντων από υπέρταση ξεπερνά τα 2 εκ. με περισσότερους από 1,5 εκ. να έχουν αρρύθμιστη πίεση. Σε ο, τι αφορά στους αδιάγνωστους έλληνες ασθενείς αυτοί φαίνεται να ξεπερνούν τους 800.000, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 40% των υπερτασικών.

Η ELPEN στήριξε αποφασιστικά τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης δράσης της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης, η οποία επισκέφθηκε τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Επιπλέον, αποτέλεσε τον αποκλειστικό χορηγό έκδοσης με την επίσημη μετάφραση της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης για τις Συντομευμένες Κατευθυντήριες Οδηγίες Πρακτικής σχετικά με τη διαχείριση της Αρτηριακής Υπέρτασης, όπως αυτές διαμορφώθηκαν το 2018 από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Υπέρταση (ESH).
Αποτελώντας βασικό υποστηρικτή του «Μάιος Μήνας Μέτρησης της Αρτηριακής Πίεσης-2019», η ELPEN ενίσχυσε το έργο της  Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης, στηρίζοντας τον αγώνα  με σύνθημα «Μετρήστε την πίεσή σας» και στόχο «Όλοι πρέπει να γνωρίζουν εάν έχουν υπέρταση».

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Ιωάννα Παπαλά στο τηλέφωνο 211 1865 709.
Επισκεφθείτε μας στο www.elpen.gr

Ροη Ειδησεων

Στον αέρα 150.000 συντάξεις χηρείας -Εντολή Βρούτση για επιτάχυνση διαδικασιών
Google Translate: Νέες λειτουργίες για άμεση μετάφραση μέσω της κάμερας
Κατάμεστη η Επίδαυρος για την παράσταση “Οιδίπους Τύραννος”
5 δισ. δολάρια πρόστιμο στο Facebook για το σκάνδαλο Cambridge Analytica
Πρωταθλητές Ξυλάς και Λάκη στα διεθνή Πρωταθλήματα ITF Juniors U18
Αντίστροφη μέτρηση για το Πανελλήνιο Ορεινής Ποδηλασίας στην Λειβαδιά
Χρυσό μετάλλιο ο Βαγενάς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων άρσης βαρών σε πάγκο
Αύξησε το προσωπικό της η ELPEN την περίοδο της κρίσης
Χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό
“Χρυσός” Πρωταθλητής Ευρώπης στα 1.000μ. ο Κωνσταντίνος Λιβανός
Φάκελοι σε όλους τους υπουργούς: Γραμμή-γραμμή οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
ΔΕΗ: Ποια ονόματα ακούγονται για την «ηλεκτρική καρέκλα» της διοίκησης
Ο Μάκης Γιατράς προπονητής της χρονιάς στην Α1
Ποια εταιρεία έπεσε πιο κοντά στο εκλογικό αποτέλεσμα;
Πρεβολαράκη και Πιλίδης: «Κίνητρο για όλους»
Μάγεψε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος στον Πολύγυρο Χαλκιδικής
Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης νικητής στον Γύρο του Μπάνσκο
Εκλογές 2019: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές
4 αποστολές Εθνικών ομάδων της ποδηλασίας στο εξωτερικό
Εκλογές 2019: Μάθε που ψηφίζεις

Social

INSTAGRAM

DAILYMOTION