Παρασκευή, 23 Αύγουστος, 2019

Πρεσβευτής του μηνύματος «Μετρήστε την πίεσή σας» έγινε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN, στηρίζοντας ενεργά την καμπάνια «Μάιος Μήνας Μέτρησης της Αρτηριακής Πίεσης -2019» της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης. Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης στον γενικό πληθυσμό σε σειρά ελληνικών πόλεων από τις 20 έως τις 30 Μαΐου 2019.

Φροντίζοντας εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα τις θεραπευτικές ανάγκες των ασθενών, η ELPEN στέκεται διαχρονικά αρωγός σε προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την πρόληψη συγκεκριμένων νοσημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, ήταν χορηγός της διεξαγωγής του προγράμματος «Μάιος Μήνας Μέτρησης της Πίεσης-2019» της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης , που υλοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τον αποτελεσματικό έλεγχο της συγκεκριμένης νόσου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης, η υπέρταση παραμένει ο κύριος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για νόσο ή θάνατο διεθνώς, αποτελώντας την πρώτη αιτία νόσου στις αναπτυγμένες χώρες, καθώς επίσης και την πρώτη αιτία καρδιαγγειακού νοσήματος. Επιπλέον, θεωρείται ως ο ισχυρότερος παράγοντας κινδύνου για αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και ένας από τους σοβαρότερους για στεφανιαία νόσο, έμφραγμα μυοκαρδίου και καρδιακή ανεπάρκεια. Στη Ευρώπη περίπου το 50% των θανάτων σε άνδρες και γυναίκες αποδίδεται στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τα ευρήματα της Εθνικής Επιδημιολογικής Μελέτης ΕΜΕΝΟ (2015 – 16) έδειξαν επίσης, ότι  στη χώρα μας ο αριθμός των πασχόντων από υπέρταση ξεπερνά τα 2 εκ. με περισσότερους από 1,5 εκ. να έχουν αρρύθμιστη πίεση. Σε ο, τι αφορά στους αδιάγνωστους έλληνες ασθενείς αυτοί φαίνεται να ξεπερνούν τους 800.000, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 40% των υπερτασικών.

Η ELPEN στήριξε αποφασιστικά τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης δράσης της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης, η οποία επισκέφθηκε τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Επιπλέον, αποτέλεσε τον αποκλειστικό χορηγό έκδοσης με την επίσημη μετάφραση της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης για τις Συντομευμένες Κατευθυντήριες Οδηγίες Πρακτικής σχετικά με τη διαχείριση της Αρτηριακής Υπέρτασης, όπως αυτές διαμορφώθηκαν το 2018 από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Υπέρταση (ESH).
Αποτελώντας βασικό υποστηρικτή του «Μάιος Μήνας Μέτρησης της Αρτηριακής Πίεσης-2019», η ELPEN ενίσχυσε το έργο της  Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης, στηρίζοντας τον αγώνα  με σύνθημα «Μετρήστε την πίεσή σας» και στόχο «Όλοι πρέπει να γνωρίζουν εάν έχουν υπέρταση».

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Ιωάννα Παπαλά στο τηλέφωνο 211 1865 709.
Επισκεφθείτε μας στο www.elpen.gr

Ροη Ειδησεων

Τεράστια περιβαντολλογική καταστροφή η φωτιά στον Αμαζόνιο
Ηχηρό μήνυμα Μακρόν στην Τουρκία για κυπριακή ΑΟΖ – Συνάντηση με Μητσοτάκη στο Ελιζέ
Μουντομπάσκετ 2019: Σε live stream το τουρνουά που θα πάρει μέρος και η Εθνική Ελλάδος
Αιμοδοσία στον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά
Άνοιξαν οι εγγραφές για το 6ο Run Together powered by INTERSPORT & SAUCONY
Γεμάτη πλαστά συμβόλαια η Ελλάδα – Δείτε εάν είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητό σας
Πώς η αϋπνία επηρεάζει την υγεία της καρδιάς
Η Facebook ετοιμάζει dark mode για τη mobile εφαρμογή της
Πρώτη η Ελλάδα στους θανάτους με μηχανές
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
ΔΕΗ: Προς κατάργηση η έκπτωση 10% για τους συνεπείς πελάτες
Μουντομπάσκετ 2019: Στην Κίνα το τρόπαιο
Η Google σταματάει δωρεάν υπηρεσία της προς τους παρόχους κινητής, για να αποφύγει πιθανό έλεγχο από τις αρχές
Πλακιωτάκης: Δεν έχουμε αίτημα κατάπλου του ιρανικού τάνκερ
Κρίσιμο το ΔΣ για τους πέντε τηλεοπτικά “άστεγους” της Super League
Disney+: Πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου, τιμή συνδρομής για Ευρώπη και ποιες συσκευές το υποστηρίζουν
Δύο πλασαρίσματα στους «8» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων
Κριθάρι: Τα οφέλη του για την υγεία
Instagram και WhatsApp αλλάζουν όνομα
Πέντε μετάλλια και δύο εύφημες μνείες για το ΑΠΘ

Social

INSTAGRAM

DAILYMOTION