Διαθέσιμη είναι πλέον η νέα σταθερή ενημέρωση του διάσημου browser, με ονομασία Firefox 70.0, που διαθέτει ορισμένες σημαντικές βελτιώσεις.

Μεταξύ των αλλαγών είναι το νέο λογότυπο του Firefox όπως σας είχαμε ενημερώσει τον Ιούνιο. Το νέο λογότυπο είναι εντυπωσιακό, πολύχρωμο και δείχνει το πρόγραμμα περιήγησης πιο “σύγχρονο” σε όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Πέρα των οπτικών αλλαγών, οι χρήστες θα βλέπουν επίσης τώρα μία ένδειξη στη γραμμή διευθύνσεων κατά την φόρτωση ενός ιστοτόπου που έχει πρόσβαση σε δεδομένα γεωγραφικής κατανομής.

Ο Firefox 70, περιλαμβάνει μία νέα επιλογή “κωδικού πρόσβασης που δημιουργήθηκε με ασφάλεια”. Για να την χρησιμοποιήσετε, απλά κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό πλαίσιο κωδικού πρόσβασης σε μία σελίδα εγγραφής ή σε μία φόρμα εγγραφής και επιλέξτε την επιλογή “Συμπλήρωση κωδικού πρόσβασης -> Χρήση ασφαλούς κωδικού πρόσβασης”.

Όσον αφορά τις ενημερώσεις ασφαλείας και ιδιωτικού απορρήτου, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη προστασία παρακολούθησης, καθώς ενσωματώθηκε το Firefox Lockwise (πρώην Lockbox, απαιτεί λογαριασμό Firefox).

Σύμφωνα με την Mozilla, το μενού “Λογαριασμοί του Firefox” στην γραμμή εργαλείων, αναδιατάχθηκε και αναδιοργανώθηκε για να δώσει ταχύτερη πρόσβαση στις λειτουργίες και τις υπηρεσίες του λογαριασμού. Ουσιαστικά, έχουν προσθέσει τις υπηρεσίες Firefox Monitor και Firefox Send.

Άλλες αλλαγές της νέας έκδοσης που αναφέρθηκαν στις σημειώσεις κυκλοφορίας είναι:

  • Το WebRender είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή σε συσκευές Windows + Intel
  • Νέα λειτουργία επεξεργασίας πολλαπλών γραμμών στο WebConsole
  • “Εξαιρετικά μειωμένη κατανάλωση ενέργειας” στο MacOS
  • Βελτιώσεις API Web Audio
  • Προσθήκη “Τι νέο υπάρχει” στο μενού

Related Article