Οι φήμες που ήθελαν τη Huawei να προχωρά σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων της στις ΗΠΑ βγήκαν αληθινές, καθώς η εταιρεία απέλυσε 600 από τα 850 άτομα της Futurewei Technologies, το ερευνητικό κέντρο που διατηρεί στις ΗΠΑ λόγω του μπλοκαρίσματος που της έχει επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση.

Η κινέζικη εταιρεία δικαιολόγησε την απόφαση της αναφέροντας ότι οι ερευνητές της δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους από τη στιγμή που απαγορεύεται στη Futurewei Technologies να μεταφέρει τα αποτελέσματα και τα προϊόντα της στη Huawei λόγω της απαγόρευσης από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Με την απόλυση των 600 υπαλλήλων, η Huawei μειώνει το εργατικό δυναμικό της στις ΗΠΑ συνολικά κατά 1/3, επομένως, παραμένουν στις θέσεις τους περίπου 1200 υπάλληλοι ως επί το πλείστον σε θέσεις εξυπηρέτησης πελατών, δημοσίων σχέσεων και στην παραγωγική αλυσίδα.

Δεν γνωρίζουμε αν θα επαναπροσληφθούν οι υπάλληλοι που έχασαν τις δουλειές τους σε περίπτωση που “στρώσουν” τα πράγματα μεταξύ Huawei και ΗΠΑ, αλλά δεν αποκλείεται η κίνηση αυτή να αποτελεί μέρος της διαδικασίας πλήρους απεξάρτησης της Huawei από τις ΗΠΑ.

Related Article