Με την είδηση ​​ότι η Huawei ενδέχεται να χάσει την πρόσβαση στην πλατφόρμα Android της Google, η κινέζικη κατασκευάστρια smartphones ξεκίνησε να δουλεύει εντατικά στην ολοκλήρωση του δικού της λειτουργικού συστήματος.

Προς το παρόν, το λειτουργικό σύστημα της Huawei είναι γνωστό με το όνομα HongMeng OS, κάτι που μάλλον δεν αποτελεί την τελική του ονομασία. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το λειτουργικό σύστημα της κινέζικης εταιρείας να ακούει στο όνομα Ark OS.

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά φαίνεται ότι η Huawei έχει κατοχυρώσει μερικά εμπορικά σήματα στην Ευρώπη, τα οποία ίσως χρησιμοποιήσει για το λειτουργικό της σύστημα. Τα ονόματα που κατοχύρωσε η εταιρεία είναι ακόλουθα: ”Huawei Ark”, “Huawei Ark OS”, “Ark” και “Ark OS”. Η κατοχύρωση τόσων παραλλαγών μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία θέλει να καλύψει τόσο το ενδεχόμενο ενός λειτουργικού για mobile συσκευές, όσο και τον αντικαταστάτη των Windows.

Βέβαια, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η Huawei θα χρησιμοποιήσει το Ark, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το “Ark OS” είναι πιο ελκυστικό από το “HongMeng OS”. Επίσης, είναι αρκετά πιθανό η εταιρεία να κυκλοφορήσει δύο διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, ένα για την Ασία και ένα για τον υπόλοιπο κόσμο. Οπότε, κάλλιστα θα μπορούσε το “HongMeng OS” να βγει στις ασιατικές αγορές και το Ark OS” εκτός Ασίας.

Ωστόσο, παραμένει δύσκολο το γεγονός η εταιρεία να αναπτύξει δύο διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Αυτή τη στιγμή η Huawei δεν έχει τα απαραίτητα περιθώρια για να ασχοληθεί με κάτι τόσο απαιτητικό, θα πρέπει να επικεντρωθεί αναγκαστικά στην ανάπτυξη του Android OS based λειτουργικού συστήματος. Όπως και να έχει, το HongMeng OS ή Ark OS θα κυκλοφορήσει σχετικά σύντομα, οπότε θα μάθουμε τότε όλη την αλήθεια.

Πηγή: techblog.gr

Related Article