Η Google -που έχει ήδη έναν password manager που συγχρονίζει μεταξύ του Chrome και του Android- ενσωματώνει στις ρυθμίσεις του λογαριασμού Google, την νέα λειτουργία “password checkup” με στόχο τον έλεγχο της ασφάλειας των credentials που χρησιμοποιεί ο χρήστης, Αυτά τα στοιχεία, θα ελέγχονται για το αν έχουν παραβιαστεί ή διαρρεύσει, με την τεράστια βάση παραβιασμένων λογαριασμών, που έχει συγκεντρωθεί από τις μεγάλες παραβιάσεις των προηγούμενων ετών.

Επιπλέον η Google θα “παρακολουθεί” ως έναν βαθμό το Dark Web, για διαθέσιμες συλλογές με κλεμμένα στοιχεία. Στην περίπτωση που εντοπιστεί πως κάποιο password λογαριασμού, έχει διαρρεύσει, θα συστήνει την αλλαγή του. Το ίδιο θα κάνει αν “αναγνωρίσει” πως ο χρήστης χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό σε πάνω από μια υπηρεσίες και θα προειδοποιεί για αδύναμους κωδικούς.

Οι κωδικοί του χρήστη, αποστέλλονται σε κρυπτογραφημένη μορφή στην Google, και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτούς και οι όποιες προειδοποιήσεις δημιουργούνται στο τοπικό μηχάνημα.

 

Since Password Checkup relies on sending your confidential information to Google, the company is keen to emphasize that this is encrypted, and that it has no way of seeing your data. Passwords in the database are stored in a hashed and encrypted form, and any warning that’s generated about your details is entirely local to your machine.

Πηγή: The Verge

Related Article