Μαρίλια Σαμπέρ

Ένας αληθινός κάουμπόι

Θέατρο Μικρό Χορν

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα Αθηναϊκά θέατρα παρουσιάζουν το βραβευμένο κοινωνικό εργο της Μαριλια Σαμπερ σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα. Πρωταγωνιστούν Γιάννης Φέρτης, Ιωάννα Μαυρέα, Βασίλης Μαυρογεωργίου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας πατέρας με την κόρη του βρίσκονται μετά τον θάνατο της μητέρας-συζυγου.

Ενώ ο πόνος είναι κοινός και θα μπορούσε ομολογουμένως να τους ενώσει, αντιθέτως η διαφορά φάσης της ζωής που διανύει ο καθένας (νιάτα- γεράματα) είναι το πεδίο μάχης που απλώνεται η αφήγηση της βραβευμένης Μαρίλια Σαμπέρ.

Ο αφοπλιστικά ρεαλιστικός τόνος της κόρης συνδιαλέγεται με τον ονειρικό κόσμο στις παρυφές της νόσου του αλτσχάιμερ του πατέρα της, για να τους οδηγήσουν στην λύτρωση.

Η συγκίνηση και το χιούμορ που εναλλάσσονται, είναι τα υλικά με τα οποία χτίζουμε την τέχνη του θεάτρου… Όπως και της ζωής άλλωστε. Άρα και του θανάτου…

Η Μαρίλια Σαμπέρ έχει γεννηθεί στη Βραζιλία το 1974. Είναι σκηνοθέτης και θεατρική συγγραφέας. Έργα της έχουν ανεβεί στα πιο σημαντικά θέατρα της Βαρκελώνης. Το έργο της Ένας αληθινός καουμπόι έχει κερδίσει το Βραβείο της Πόλης της Βαλένθια και το κρατικό βραβείο δραματουργίας Carlos Carvalho του Porto Alegre στη Βραζιλία.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Γιάννης Φέρτης- Ιωάννα Μαυρέα – Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα
Σκηνικά- Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδα Φαμελη
Μουσική επιμέλεια: Πάνος Σουρούνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Καίτη Ιωαννίδου
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα

Προπώληση εισιτηρίων στο ticket365.gr και στο viva.gr

Related Article