Την είδηση πως θα χρησιμοποιηθούν και drones για την παρακολούθηση του τι συμβαίνει στα θαλάσσια σύνορα της χώρας έκανε γνωστή ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γρηγόρης Ζαριφόπουλος σε συνέντευξή του στο κανάλι Action24 και την εκπομπή Brainstorming.

Ειδικότερα, ο κ. Ζαριφόπουλος μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πως η τεχνολογία μπορεί να συνδράμει σε ένα κρίσιμο ζήτημα όπως είναι το μεταναστευτικό και η φύλαξη συνόρων.

Αρχικά, ο κ. Ζαριφόπουλος τόνισε ότι «υπήρξε και μια ανακοίνωση όσον αφορά την χρήση drones για την παρακολούθηση του τι συμβαίνει στα θαλάσσια σύνορά μας. Θα χρησιμοποιηθούν και τέτοιες τεχνολογίες».

Και πρόσθεσε αναφορικά και με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο ζήτημα του ασύλου: «Είναι ένα θέμα που χρειάζεται βούληση, και υπάρχει αυτή την στιγμή, και ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει τις σχετικές συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πώς συνολικά πρέπει να λυθεί το θέμα του ασύλου».

Ερωτηθείς, συγκεκριμένα, από τους δημοσιογράφους για το αν η χρήση drones θα ενοχλούσε την Τουρκία, ο κ. Ζαριφόπουλος είπε: «Δε νομίζω πως η χρήση της τεχνολογίας αυτή την στιγμή, θα προκαλέσει ένα πρόβλημα στις διμερείς μας συνθήκες».

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή

Related Article

No Related Article