Tuesday, 21st May, 2019

Ζήτημα το πολύ δύο εβδομάδων είναι πλέον η ψήφιση των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, αφού σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Βούτσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αυτά πρέπει να έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 14 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, η διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί είναι αυτή του «επείγοντος», συνεπώς το σχετικό νομοσχέδιο που, όπως είπε, θα είναι ενιαίο χωρίς την κατάθεση μέτρων «σπαστά», θα κατατεθεί στη Βουλή λίγες ημέρες πριν τις 14 Ιουνίου για να εισαχθεί στην Ολομέλεια πιθανότατα 12 – 13 Ιουνίου και σε κάθε περίπτωση έως τις 14 του μήνα.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου με θερινά τμήματα από τις 16 Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου με ενδιάμεση διακοπή των εργασιών για 3 εβδομάδες τον Αύγουστο, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται σε αυτό το διάστημα να εισαχθούν προς ψήφιση σοβαρά και «δύσκολα» νομοθετήματα, αναφορά που ερμηνεύθηκε ως «φωτογράφιση» και τυχόν συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Ο ίδιος θεώρησε πολύ πιθανό – βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει ο αρμόδιος Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης – το νομοσχέδιο για τον Κλεισθένη Ι με τη συμπερίληψη των ρυθμίσεων για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή πριν τις 16 Ιουλίου, παραπέμποντας ωστόσο για τις οριστικές αποφάσεις στον Υπουργό Εσωτερικών και την κυβέρνηση.

Αντιθέτως, ο Πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση δεν θα ξεκινήσει πριν τα θερινά τμήματα και εντός του καλοκαιριού αλλά με τη νέα Σύνοδο της Βουλής, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο και κάθε ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές εντός του 2018.

«Η Βουλή θα ξεκινήσει (σ.σ. τον Οκτώβριο) με τέτοια ύλη που αποκλείει τις εκλογές εντός του 2018. Εκ των πραγμάτων ο χρόνος των εκλογών είναι το 2019», υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης.

Ροη Ειδησεων

Έρχεται το ιπταμενό ταξί της Uber και της NASA
Η Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος μαζεύει πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό
Τα So Easy Education έγιναν χρυσά!
Ποδηλασία (Παγκόσμιο Κύπελλο Οστάνδης), Μπότσια (Παγκόσμιο Όπεν Χονγκ Κονγκ) και Κολύμβηση (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ)
Η Google διακόπτει την συνεργασία της με την Huawei
«Ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου ο Τεληκωστόγλου
«ΑΒ You’ll Love» Έτοιμα Γεύματα | Μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωσίας από την ΑΒ Βασιλόπουλος & τον chef Άκη Πετρετζίκη
Έχοντας δίπλα σου την ΑΧΑ, «μπορείς» | Ετήσιο Συνέδριο Πωλήσεων
Διεθνής Ημέρα Μουσείων – Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού και ιστορικής τεκμηρίωσης
Αύξηση όγκου πωλήσεων στην Ελληνική αγορά και διατήρηση ικανοποιητικής κερδοφορίας, παρά τη σημαντική μείωση των διεθνών περιθωρίων
Westnet Distribution: Σημαντική ενίσχυση πωλήσεων και κερδοφορίας κατά το οικονομικό έτος 2018
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ – Χρώμα της Χρονιάς 2019 από τη Vivechrom
Η Pepsi MAX® Θέτει η γεύση της στην πρώτη γραμμή και φέρνει την πρόκληση του Pepsi Taste Challenge στους Έλληνες καταναλωτές
Χάλκινο μετάλλιο ο Καργιωτάκης και 4 προκρίσεις στη Βραζιλία
Skiathos Palace Cup 2019
Ηγετική Παρουσία της AkzoNobel στην Ελλάδα
Το Τέλος

Το Τέλος

15 May 2019
Οριστικά στο προπαραολυμπιακό τουρνουά γκόλμπολ οι εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών / Τριπλή πρωτιά για Βλάμη στο πανελλήνιο ξιφασκίας με αμαξίδιο
Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα
Εντυπωσιακή η συμμετοχή της Ελλάδας στη Seafood Expo Global 2019!

Social

INSTAGRAM

DAILYMOTION