Την επόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

Αυτό αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι. Στην πρώτη συνεδρίαση θα εκλεγεί το προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής και θα τεθούν τα θέματα από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων για το πως θα κυλήσουν οι συνεδριάσεις, τι θα γίνει με το θέμα της εξέτασης των αδικημάτων που έχουν παραγραφεί ή οχι και αν θα κληθούν να καταθέσουν μάρτυρες ή τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην όλη υπόθεση. Ένα από τα πρώτα θέματα που θα προκύψουν είναι το αν οι συνεδριάσεις θα είναι δημόσιες ή κλειστές.

Ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι στην προανακριτική επιτροπή οι συνεδριάσεις είναι κεκλεισμένων των θυρών. Το ίδιο θέμα τέθηκε από την δημοκρατική συμπαράταξη και κατά τη διάρκεια των συνεδρίασεων της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου. Ωστόσο τότε οι συνεδριάσεις δεν είχαν δημοσιότητα καθώς το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής γνωμοδότησε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Related Article