Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος παραχώρησε συνέντευξη στο Action24 και την εκπομπή «Αντιθέσεις», όπου κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει την απλή αναλογική και να συζητήσει με την κυβέρνηση για ένα διαφορετικό εκλογικό σύστημα, διαμηνύοντας πως σε άλλη περίπτωση η μόνη οδός είναι οι διπλές εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας πρέπει να σκεφτεί πιο ψύχραιμα, πιο ώριμα και πιο υπεύθυνα και να κάνει πράξη αυτό που λέει, ότι θέλει να αποτελεί μια εναλλακτική λύση στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Η απλή αναλογική ανήκει σε μια άλλη εποχή και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη χώρα και σίγουρα είναι ένα εκλογικό σύστημα που δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Είναι αναποτελεσματικό όσον αφορά την κυβερνησιμότητα και τελικά πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν την εξουσία δεν αντιλαμβάνομαι κανένα λόγο να θέλουν την απλή αναλογική».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, εφόσον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεχθεί την πρόταση του, η κυβέρνηση να συζητήσει μαζί του σε πνεύμα διαλόγου και συναίνεσης.

«Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να βγει και να πει ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται να πάμε σε ένα άλλο εκλογικό σύστημα, να το συζητήσουμε αυτό πιο είναι, να γίνει διάλογος και να υπάρξει και συναίνεση. Η απλή αναλογική δεν οδηγεί σε κυβερνήσεις, θα περίμενα μία τέτοια υπεύθυνη τοποθέτηση και προσωπικά θέλω να δω ποια θα είναι η στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Θεοδωρικάκος: Συναίνεση ή πάμε σε διπλές εκλογές

Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει την θέση του για την απλή αναλογική, ειδάλλως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, όπως είπε, από τις διπλές εκλογές.

«Ο κ. Τσίπρας έχει τινάξει στον αέρα πολλές φορές θέματα για τα οποία ισχυριζόταν ότι ήταν θέσεις αρχές για το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα μεταβάλει στάση. Και αυτή τη φορά καλά θα κάνει να το κάνει και να μεταβάλει στάση θα κάνει καλό και στη χώρα για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία και την περιπέτεια των διπλών εκλογών που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξουν διπλές εκλογές είναι να συναινέσει ο κ. Τσίπρας σε ένα άλλο εκλογικό νόμο αλλιώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Οι καινοτομίες στις εκλογές -Το αποτέλεσμα γνωστό στις 10 το βράδυ

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στην Βουλή νομοσχέδιο για την σύντμηση των εκλογικών διαδικασιών με βάση το οποίο το εκλογικό αποτέλεσμα την ημέρα των εκλογών θα είναι γνωστό το αργότερο μέχρι τις 10 το βράδυ.

«Την ημέρα των εκλογών θα μπορούμε να παρακολουθούμε ανά 2- 3 ώρες ποια είναι η συμμετοχή, είναι μια πρωτοτυπία που δεν υπήρχε μέχρι τώρα στις ελληνικές εκλογές, γύρω στο 12 το μεσημέρι , στις 3 αλλά και την ώρα που κλείνει η κάλπη θα γνωρίζουμε ποια είναι η συμμετοχή στις εκλογές. Δίνουμε την δυνατότητα η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων να γίνεται κατευθείαν με ηλεκτρονικό τρόπο και το αποτέλεσμα των εκλογών θα το έχουμε το πολύ γύρω στις 10:30 το βράδυ το αργότερο και με πολύ αξιόπιστο τρόπο».

Παραμύθια τα περί πρόωρων εκλογών -Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τετραετία

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στην διαδικασία που θα ξεκινήσει το υπουργείο προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την ψήφο των αποδήμων επιμένοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

«Όλα αυτά που λέγονται για πρόωρες εκλογές είναι παραμύθια, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση για εκλογές, αυτή η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για τέσσερα χρόνια και φυσικά θα εξαντλήσει το σύνολο της τετραετίας και το δημιουργικό της έργο .

Ως υπουργείο έχουμε να πάρουμε δεκάδες έως εκατοντάδες ηλεκτρονικές αιτήσεις από όλο τον κόσμο και να οργανώσουμε εκλογικά τμήματα σε όλο τον κόσμο οπουδήποτε βρίσκονται Έλληνες, οπουδήποτε μπορεί να σχηματιστούν εκλογικά τμήματα άνω των 40 ανθρώπων . Αυτό σημαίνει μια ολόκληρη δουλειά δεν είναι αστεία πράγματα, θα χρειαστεί πολύ μεγάλη οργάνωση πολύ μεγάλη προσοχή».

Πηγή: dailypost

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή

Related Article