Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προωθώντας μοντέλο δέκα καλπών εμποδίζει τη διεύρυνση της έρευνας σε άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Θέμα πιθανής ευθύνης του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην υπόθεση Novartis έθεσε ευθέως η Νέα Δημοκρατία στην έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, ζητώντας παράλληλα να υπάρξει μόνο μία κάλπη για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, αντί για 10 κάλπες που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προωθώντας μοντέλο δέκα καλπών εμποδίζει τη διεύρυνση της έρευνας σε άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο κ. Κουρουμπλής, κάνοντας λόγο για απόπειρα «αμνήστευσης» και «προστασίας» του πρώην υπουργού Υγείας.

Επισήμανε πως η Ολομέλεια μπορεί και πρέπει να αποφασίσει η ίδια εάν θα υιοθετήσει την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων για τις δέκα κάλπες.

Τόνισε πως η λύση της μίας κάλπης θα οδηγήσει στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει την ουσία της υπόθεσης Novartis, χωρίς να περιορίζεται μόνο στα 10 πολιτικά πρόσωπα στα οποία έχουν αναφερθεί οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Το μοντέλο των δέκα καλπών, επισήμανε, συνιστά μία «απολύτως απαράδεκτη» απόπειρα σπίλωσης μελών της αντιπολίτευσης, προειδοποιώντας ότι η ΝΔ θα έχει εντονότατη αντίδραση εάν η Βουλή επιμείνει σε αυτή τη λύση.

Related Article