Το 112 θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ, η αναβάθμιση και κατ’ επέκταση η δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων από το 112 προγραμματίστηκε κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Με τη νέα αναβάθμιση λογισμικού της Apple λύθηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες ως προς τη δυνατότητα λήψης εμπλουτισμένων μηνυμάτων από το 112 στις συσκευές όλων των κατασκευαστών. Το σύστημα θα έχει πλήρως παραδοθεί έως το τέλος του 2019, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.

«Η βασική εκκρεμότητα για τη δυνατότητα λήψης μηνυμάτων εμπλουτισμένου περιεχομένου ήταν με την συγκεκριμένη εταιρία», τόνισε ο Υπουργός.

«Είχα επικοινωνήσει το καλοκαίρι και διαπίστωσα ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για να προβούν στη συγκεκριμένη αναβάθμιση. Την πραγματοποίησαν σε χρόνο – ρεκόρ και μας ενημέρωσαν ότι από χθες το βράδυ πλέον το ελληνικό σύστημα εξερχόμενων μηνυμάτων του 112 λειτουργεί στην νέα αναβάθμιση του λογισμικού τους. Άρα, θα πρέπει όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων τηλεφώνων να “κατεβάσουν” την τελευταία αναβάθμιση του λογισμικού. Όπως έχουμε δεσμευτεί, από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους το 112 θα λειτουργεί σε όλες τις “έξυπνες” συσκευές οι οποίες στην Ελλάδα καλύπτουν και το μεγαλύτερο κομμάτι των τηλεφώνων. Υπολογίζεται ότι το 80% των τηλεφώνων της επικράτειας είναι τα λεγόμενα “έξυπνα” τηλέφωνα. Πλέον, το 112 παραδίδεται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία από την 1-1-2020 θα είναι και η μόνη αρμόδια να το λειτουργήσει».

Πηγή: iefimerida.gr

Related Article