Λίγες ώρες μετά την παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου, παραιτήθηκε από υπουργός Οικονομίας και ο σύζυγός της, Δημήτρης Παπαδημητρίου λόγω «ευθιξίας». Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον Αλέξη Τσίπρα και πλέον φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό.

Οι παραιτήσεις του ζεύγους των υπουργών ήρθαν μετά την αποκάλυψη ότι η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης λάμβανε επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό αργά τη νύχτα, υποβάλλοντας την παραίτησή του. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον κ. Παπαδημητρίου για τις προσπάθειες που κατέβαλε στο πεδίο των επενδύσεων.

Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να έχουν μια συνάντηση μετά την επιστροφή του Τσίπρα από την Τρίπολη, όπου θα βρεθεί για τις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου για την παραίτηση Παπαδημητρίου

«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, και τον ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του».