Monday, 17 December, 2018

«Αν ανοίξετε τα τηλέφωνα θα πάτε φυλακή, αλλά θα ρθει κι αυτή η ώρα» του είπε ο κ. Γεωργιάδης – «Η επιχείρηση τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν μάρτυρες, δικαστές, ακόμη και τον πρωθυπουργό της χώρας» ήταν η κατηγορία που εξαπέλυσε ο αναπληρωτής Δικαιοσύνης

Σε προσωπική πολιτική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετέτρεψε την τοποθέτησή του – στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση Novartis – ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που αν και έσπευσε στην αρχή να επισημάνει πως το «τεκμήριο της αθωότητας αποτελεί θεσμική εγγύηση της Δικαιοσύνης» πρόσθεσε στην συνέχεια πως «αντιλαμβάνομαι την δυσχερή θέση που βρίσκονται ορισμένοι. Εύχομαι ειλικρινά  να αποδειχθούν αθώοι».

Κατά την εισαγωγή ο κ. Παπαγγελόπουλος παραδέχθηκε ότι το ενδεχόμενο αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί για να συνεχίσει «Θεωρώ ότι η πράξη της δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί γιατί δεν γίνεται κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων αλλά επ ευκαιρία αυτών. Δεν έχω χρόνο να το εξηγήσω και καταθέτω σχετικά αποσπάσματα των Καστανίδη και Παυλόπουλου».
«Το τεκμήριο αθωότητας είναι θεσμική εγγύηση της Δικαιοσύνης. Ωε εισαγγελέας το τήρησα με ευλάβεια. Θα προσπαθήσω και σήμερα να το κάνω μολονότι τα ανήθικα ψέματα κάποιον με έχουν εξοργίσει. Αρωγό μου έχω και την ιδιαίτερη εκτίμηση για ορισμένους εκ των εμπλεκομένων και θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα εις βάρος τους. Αλλά ακόμα και αν προκύψει εγώ δεν θα πω κάτι εναντίον τους. Άφιλος δεν υπήρξα ποτέ» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος για να συνεχίσει «Όμως το τεκμήριο αθωότητας κατακρεουργήθηκε από τον Σαμαρά με την μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού και εμού. Αστείες οι επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον μου για εκφοβισμό.  Αντιλαμβάνομαι την δυσχερή θέση και εύχομαι ειλικρινά να αποδειχθούν αθώοι όλοι».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «παρανοϊκούς» τους ισχυρισμούς περι σκευωρίας επικαλούμενος ότι στην υπόθεση έχει εμπλακεί και το FBI.

Αντικρούοντας την κριτική της αντιπολίτευσης που τον καταγγέλλει ότι έσπευσε να χαρακτηρίσει την υπόθεση Novartis ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο είπε «την δήλωση την έκανα μετά από μερική – και όχι άτυπη – ενημέρωση που είχα από τον κ. Κοντονή για το μέγεθος της υπόθεσης. Υπενθυμίζω ότι ο αρμόδιος υπουργός κ.  Κοντονής δήλωσε ότι το σκάνδαλο Νοβάρτις είναι μεγαλύτερο από της Siemens». Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και σε αποσπάσματα της επιστολής παραίτησης της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου λέγοντας μεταξύ άλλων «Μήπως η κα Ράικου με την πείρα και την  εξυπνάδα της έβλεπε που οδηγεί η έρευνα και μήπως θέλησε να αποφύγει όσα τραβά σήμερα η αντικαταστάτριά της;».

«Η έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis θα συνεχιστεί και απ’ την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και απ’ το FBI» τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Η επιχείρηση τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν μάρτυρες, δικαστές, ακόμη και τον πρωθυπουργό της χώρας» ειπε σε άλλο σημείο.

«Ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε σύσταση συμμορίας. Είναι εμφανή τα εμφυλιοπολεμικά ένστικτα που τον κατακλύζουν. Ανέφερε και την θητεία μου ως επικεφαλής της ΕΥΠ. Εγώ δεν ντρέπομαι. Ας αναλογιστούν οι ψηφοφόροι τις καταγγελίες του. Για να λύσει τα προβλήματά του δημιουργεί πρόβλημα στην παράταξή του» ανέφερε για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόσθεσε «Προσπαθείτε να συνδέσετε την δήθεν σκευωρία με το Μακεδονικό.  Πως μπορώ να γνωρίζω ότι θα προέκυπτε θέμα μακεδονικού όταν ξεκίναγε έρευνα το FBI; Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαμαράς χρησιμοποιεί το Μακεδονικό ως άλλοθι. Τι έκανε και το 1992. Θυμίζω ότι και τότε υπήρχε έντονη συζήτηση για τα πραγματικά κίνητρα της πτώσης της κυβέρνησης».

«Είναι δείγμα πανικού η τακτική σας και δείγμα φασίζουσας νοοτροπίας. Είναι μέγιστη δημοκρατική εκτροπή» είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του επιχειρώντας να επιστρέψει τις καταγγελίες στην αντιπολίτευση: «Οι απειλές ότι θα μας κλείσετε φυλακή και τα υπονοούμενα προσομοιάζουν σε μαφιόζικες πρακτικές. Τι εννοεί ο Σαμαράς ότι θα μας πάει έως τέλους. Ελπίζω ότι δεν εννοεί το τέλος της ζωής μας και την φυσική μας εξόντωση. Με το σύνολο των απειλών αναλαμβάνουν κάποιοι μεγάλη ευθύνη. Για ότι συμβεί εναντίον εισαγγελέων και προστατευόμενων μαρτύρων ακόμα και μια γλάστρα να πέσει στο κεφάλι τους  ξέρετε τι θα υποθέσουν όλοι;  Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν απόπειρες αυτοκτονίας» τόνισε στο τέλος.

Σύγκρουση Άδωνι με Παπαγγελόπουλο

Η τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου προκάλεσε και την παρέμβαση του κ. Αδωνι Γεωργιάδη που κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό να απαντήσει εάν θα δεχθεί την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν συνομιλίες με τους εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα.

«Γιατί δεν ανοίγετε τα τηλέφωνα; Μήπως γιατί μιλάγατε με την κυρία Τουλουπάκη 25 φορές την ημέρα; Αν ανοίξετε τα τηλέφωνα θα πάτε φυλακή αλλά θα έρθει και αυτή η ώρα».

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσω τον κ. Γεωργιάδη σε σόου εντυπώσεων. Δεν φοβάμαι τίποτα. Να μου μιλάτε στον πληθυντικό. Εκπροσωπείτε μια μεγάλη παράταξη. Δεν έχετε το ήθος να μιλάτε στο κοινοβούλιο. Δεν φοβάμαι. Προαναγγέλλω από τώρα πως όταν έρθει η δικογραφία για την εις βάρος μου μήνυση θα ζητήσω να  γίνει προανακριτική και να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου γιατί τα τηλεφωνήματα δεν έχουν τίποτα παράνομο» απάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ροη Ειδησεων

Προσφορά πετρελαίου θέρμανσης σε 30 Σχολεία της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, από τον Όμιλο ΕΛΠΕ και την ΕΚΟ
Παρουσίαση βιβλίου “Καπνισμένα Ερείπια”
Ένας νέος κόσμος γεμάτος παιχνίδι, εκπλήξεις και απίστευτα δώρα έρχεται από το WIND F2G!
MYTILINEOS: Ισχυρή Κοινωνική και Οικονομική επίδραση στην Ελλάδα
Αύξηση σε έσοδα και EBITDA για τη WIND
Στρατηγική προτεραιότητα για τη WIND η συνεχής επένδυση στους ανθρώπους της
ΕΛΠΕ: Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στα νησιά του Ιονίου
CINDERELLA GOES ART – εικαστικό δρώμενο Τέχνης & Μόδας
Στην Κρήτη το παγκόσμιο πρωτάθλημα μίνι ποδοσφαίρου!
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικής άσκησης από τη βιομηχανία φαρμάκων DEMO ABEE
Ο όμιλος ΕΛΠΕ στηρίζει το έργο του «Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας»
Η Λίζα και η……άλλη!
Η ΕΚΟ μέγας χορηγός στην έκθεση «Αυτοκίνηση ΕΚΟ 2018»
Ο ΗΡΩΝ λανσάρει την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα μικροχρηματοδότησης ενέργειας στην Ελλάδα
Αποτελέσματα Γ’ Τριμήνου/Εννεαμήνου 2018
Γιώργος Αλεξόπουλος: «Ο Ενεργειακός Μετασχηματισμός βρίσκεται στον πυρήνα του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου ΕΛΠΕ»
Ο Ε. Βενιζέλος στο Action 24 για το πιο καταιγιστικό Brainstorming
Σε λειτουργία ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος υδροηλεκτρικός σταθμός της χώρας
Και πάλι πρόεδρος ο Θεοδωράκης στο Ποτάμι
Επιχείρηση του ΣΔΟΕ με μπουλντόζα σε πρατήριο υγρών καυσίμων

Social

INSTAGRAM

DAILYMOTION