«Το προσφυγικό μεταναστευτικό είναι μείζονος σημασίας και εθνικό θέμα πλέον. Αντί η ΝΔ να καταριέται τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα αδιέξοδά της θα έπρεπε να αναζητήσει κοινό τόπο συνεννόησης και με την αξιωματική αντιπολίτευση και με τα άλλα κόμματα τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Μάλιστα αναφορικά με τα κλειστά κέντρα που σχεδιάζει η Ν.Δ. και την απόρριψη της πρότασης από τη ΝΔ ο κ. Κουρουμπλής ρώτησε τον κ. Μαρκόπουλο.

«Εννοείτε ότι είναι κρυφοσυριζαίοι; Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνετε ότι τελείτε σε σύγχυση, ως κόμμα, άλλωστε το ομολόγησε κι ένας εκ των υπουργών σας. Ενεργείτε χωρίς να συνεννοείστε με τους τοπικούς θεσμικούς εκπροσώπους και τις τοπικές κοινωνίες, ενεργείτε κρυφά και αυτό δείχνει πανικό.»

Ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στο Action24 τόνισε ότι «το προσφυγικό μεταναστευτικό είναι μείζονος σημασίας και εθνικό θέμα πλέον. Αντί η ΝΔ να καταριέται τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα αδιέξοδά της θα έπρεπε να αναζητήσει κοινό τόπο συνεννόησης και με την αξιωματική αντιπολίτευση και με τα άλλα κόμματα. Μου θυμίζει την εποχή του 1920, που ενώ έβλεπε η τότε κυβέρνηση του Λαϊκού κόμματος ότι έρχεται η Μικρασιατική Καταστροφή αντί να ζητήσουν συνεννόηση με τον Βενιζέλο, όπως τους συμβούλευε ο Δημήτριος Ράλλης τότε υπουργός, προτιμούσαν την καταστροφή.

Το ίδιο και σήμερα ενώ βλέπουμε πού μπορεί να οδηγήσει αυτό το ζήτημα η ΝΔ εμμένει στη λογική της αυταπάτης της, με πολλά λόγια και εύκολες λύσεις, και δεν αντιλαμβάνεται ότι η όποια πίεση και προς την Τουρκία και προς την Ευρώπη μόνο μ ένα ενιαίο ελληνικό μέτωπο μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή

Related Article