«Ο κ. Τσίπρας, όπως κυβέρνησε, έτσι κάνει κι αντιπολίτευση: στο γόνατο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η ΝΔ δεν συμφωνεί σε οποιοδήποτε κείμενο που δεν αναφέρεται ρητά στην τήρηση των υποχρεώσεων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.

«Για τον κ. Τσίπρα είναι ψιλά γράμματα αυτά. Όχι όμως για τους Έλληνες. Γι’ αυτό και οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ απείχαν από την ψηφοφορία. Αλλά, ο κ. Τσίπρας δεν μένει μόνο σε αυτό. Αναφέρεται στην ανάρτησή του σε «Βορειομακεδόνες», ενώ ο ίδιος έχει υπογράψει στη Συμφωνία των Πρεσπών να λέγονται «Μακεδόνες». Σκέτο. Ούτε στον ίδιο δεν αρέσει η συμφωνία του; Ποιον κοροϊδεύει ο μπαγάσας*; μπαγάσας (σκωπτικό)=κατεργαράκος, επιτήδειος», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η δήλωση Τσίπρα που προκάλεσε την αντίδραση Πέτσα

Νωρίτερα, επίθεση με ειρωνικό ύφος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Αφορμή για την επίθεση του κ. Τσίπρα ήταν μια δήλωση του προέδρου του ΣΕΒΕ κ. Κωνσταντόπουλου ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να κρατήσει για τα προϊόντα της Μακεδονίας τον τίτλο Makedonia, γεγονός που διάψευσαν πάντως πηγές του Μαξίμου.

«Αποχή από τη ψηφοφορία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων οι βουλευτές της ΝΔ. Αποχή και του Πρωθυπουργού από τη κρίσιμη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής, όπου αποδείχθηκε ότι η Δανία και η Ολλανδία έχουν σημαντικότερο ρόλο και λόγο για τα Βαλκάνια από ότι η Ελλάδα.

Αλλά ας μη γκρινιάζουμε. Οι απόντες βρήκαν λύση στο πρόβλημα των εμπορικών σημάτων.Θα αφήσουμε το Macedonia στους Βορειομακεδόνες και θα κρατήσουμε εμείς το Makedonia. Πως δε το σκέφτηκα τόσο καιρό ότι αλλάζοντας το «c» με το «k» θα έλυνα το πρόβλημα. Και αυτός ο Κυριάκος, τόσες φορές ήρθε στο Μαξίμου για το ονοματολογικό, κουβέντα δε μου είπε. Όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην δήλωσή του.

Πηγή: iefimerida.gr

Related Article