«Αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας. Δεν θα έρθει κανείς να θυσιαστεί για εμάς. Διπλωματικά όμως δεν είμαστε μόνοι μας» είπε ο βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Για μία Τουρκία «διαφορετική από αυτή που ξέραμε και ιδιαίτερα ως προς τη σχέση της με τις άλλες χώρες», η οποία «ξεδιπλώνει όλη της την στρατηγική», έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο Action24.

Η κ. Μπακογιάννη στάθηκε στην ανάγκη να συμφωνηθεί η διαδικασία με την Τουρκία, εκφράζοντας την εκτίμηση πως οι διαφορές των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν στη Χάγη, καθώς «στην εξωτερική πολιτική, το κάθε πέρσι και καλύτερα είναι μια πραγματικότητα».

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, ορθώς έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως εξήγησε, κατεγράφησαν οι διαφωνίες, αλλά και βούληση των δύο πλευρών να κρατήσουν τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς.

Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε την Τουρκία να καταλάβει ότι «η λογική της επίδειξης δύναμης θα τους οδηγήσει σε διπλωματική απομόνωση» και πρόσθεσε: «Όταν λες ότι η Κρήτη δεν υπάρχει τότε το διεθνές ακροατήριο παύει να σε ακούει».

«Αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας. Δεν θα έρθει κανείς να θυσιαστεί για εμάς. Διπλωματικά όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Και εκεί είναι το ουσιαστικό σημείο» συνέχισε η ίδια.

​Τι είπε για Συμφωνία των Πρεσπών και μεταναστευτικό

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κάνει την ύστατη προσπάθεια να κρατήσει ζωντανή τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, προκειμένου να βελτιώσει και να προστατέψει τα ελληνικά συμφέροντα.

«Απεμπλοκή διπλωματικά, πολιτικά και διεθνοπολιτικά δεν μπορεί να γίνει. Το μόνο που γίνεται είναι βελτιώσεις στη συμφωνία», εξήγησε.

Η κ. Μπακογιάννη στάθηκε στην ανάγκη συναίνεσης σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, ενώ για το μεταναστευτικό είπε ότι τα νομοσχέδια τα οποία ψηφίστηκαν, δεν θα μπορούσαν να έχουν έρθει νωρίτερα.

Πηγή: Sputniknews

 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την χθεσινή εκπομπή Αντιθέσεις με καλεσμένη την Ντόρα Μπακογιάννη εδώ

Related Article