Με 163 ψήφους αίρεται η βουλευτική ασυλία του Π. Πολάκη για την υπόθεση καταγραφής της συνομιλίας του με τον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, και την υπόθεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά τη μήνυση του προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Στ. Πουλή, κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Στην πρώτη περίπτωση, υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν 163 βουλευτές και κατά 13. Στη δεύτερη περίπτωση, για άρση ασυλίας του πρώην υπουργού υπέρ ψήφισαν 162 βουλευτές, κατά 13 και παρών ένας.

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη με τον πρώην υπουργό να μιλάει από βήματος με ένα… πάκο χαρτιά και να κάνει λόγο για πολιτική δίωξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη διαδικασία μετά την ομιλία του Δημήτρη Τζανακόπουλου που έκανε λόγο για προαποφασισμένη απόφαση.

Η ομιλία του κ. Πολάκη ήταν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, διήρκεσε περίπου μισή ώρα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι να καλύψει την υπόθεση ΚΕΛΠΝΟΟ αλλά και να τον φιμώσει για την κριτική που σκοπεύει να ασκεί με τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να φτάνει καθυστερημένος στο κοινοβούλιο.

Ο κ. Πολάκης έβαλε στο στόχαστρο τόσο τον κ. Πουλή και τη σύζυγό του όσο και πολλά μέσα ενημέρωσης. Στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε τις κόρες του και ότι εκείνες είναι περήφανες γι’ αυτόν.

«Όσο και να προσπαθήσετε, φυλακή δεν θα με βάλετε» είπε ο Παύλος Πολάκης, και προσέθεσε «είμαι ψηλά, πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε».

Related Article