«Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου». Αυτό δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε για τη συνύπαρξή του στο Πεντάγωνο με τον Πάνο Καμμένο.

«Η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση, όπως και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, δεν σημαίνει εκχώρηση ούτε της πολιτικής ούτε της ιδεολογικής ταυτότητας. Ούτε της δικής μου, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του κ. Καμμένου» εξηγεί, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία ο κ. Κουβέλης εκτιμά ότι η Τουρκία θέλει να οξύνει τα πράγματα. «Είναι το αποτέλεσμα μιας γενικότερης στάσης που επιδεικνύει και στον χώρο του Αιγαίου αλλά και με την ΑΟΖ στην Κύπρο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τονίζει ότι «μέχρι στιγμής το αποδιδόμενο ποινικό αδίκημα είναι η παράνομη είσοδος σε απαγορευμένη περιοχή. Οι συνθήκες όμως κάτω υπό τις οποίες συνέβη αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση να εισέλθουν και μάλιστα παρανόμως με στολή, εξάρτυση και εξοπλισμό. Πρόκειται για συγκεκριμένες συνθήκες που οδήγησαν του δύο στρατιωτικούς να μη μπορούν να βρουν τη σωστή πορεία και να χαθούν μέσα στον χιονιά και στη χαμηλή νέφωση».