Ο Πολάκης τον κορόιδευε όσο ήταν στο βήμα – «Μην γελάς» του είπε ο Κουμουτσάκος – Αντέδρασε και ο Κικίλιας – Δείτε το βίντεο

«Ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες» χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος τις κατηγορίες εναντίον του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartisότι δήθεν χρηματίστηκε με το ποσό των 100.000 ευρώ το διάστημα που είχε την ευθύνη διακυβέρνησης (σσ. από τις 17-5-2012 μέχρι τις 21-6-2012).

«Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, τώρα όμως κατατρύχομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης» είπε ο κ. Πικραμμένος και πρόσθεσε με τρεμάμενη φωνή: «Κατηγορούμαι ότι ως ενεργεία δικαστικός λειτουργός δωροδοκήθηκα».

«Είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές αυτές κατηγορίες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να κατηγορείται άδικα και να σπιλώνεται βάναυσα ένας άνθρωπος που υπηρέτησε 40 χρόνια την ελληνική δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Στο σημείο αυτό ο κ. Πικραμμένος καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολα προβλήματα: Τεταμένες σχέσεις με δανειστές, κίνδυνο μπλακ άουτ στη χώρα, τεράστιες αναλήψεις καθημερινώς από τα ATM, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» είπε ο συνταξιούχος δικαστικός. ταραγμένος.

«Έργο μας ήταν να οδηγηθεί η χώρα σε ομαλές εκλογές» τόνισε ο κ. Πικραμμένος.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί» είπε αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της ανώνυμης προστατευόμενης μάρτυρα με τον κωδικό όνομα Αικατερίνη Κελέση «είναι αποκύημα της φαντασίας του μάρτυρα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα διότι επί πρωθυπουργίας μου ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα ούτε στην ελεγχόμενη ούτε σε καμία άλλη φαρμακευτική εταιρεία. Εμείς το μόνο που κάναμε είναι να δώσουμε χρήματα στον ΕΟΠΥΥ» επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «αόριστους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς όπως αυτοί της ανώνυμου μάρτυρος».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Πικραμμένος ήταν φανερά συγκινημένος, κόμπιαζε αρκετές φορές και ορισμένοι παρατήρησαν ότι η ταραχή του ήταν τέτοια που έφτασε κοντά στο να δακρύσει.

Σε ισχυρισμούς και διαδόσεις στηρίζονται οι 8 γραμμές εις βάρος μου


Ο κ. Πικραμμένος επισήμανε πως ο ανώνυμος μάρτυρας τον κατήγγειλε στην έκτη κατάθεσή του και εξήγησε «το περιεχόμενο της κατάθεσης δεν είναι προϊόν ιδίας αντίληψης της μάρτυρος, ούτε καν αποτελεί προσωπική της εκτίμηση για πραγματικά γεγονότα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην από οκτώ μόλις γραμμές μαρτυρίας της για το πρόσωπό μου, η μάρτυρας αναφέρει τρεις φορές ότι αυτά που καταθέτει βασίζονται σε ισχυρισμούς και σε αυτά που διέδιδε ένα τρίτο πρόσωπο ο τότε αντιπρόεδρος της εταιρίας. Ένα πρόσωπο με το οποίο δεν είχα ποτέ ούτε έχω καμία απολύτως σχέση».

«Μυθιστορηματικές κατηγορίες»

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι εις βάρος του καταγγελίες είναι «ασύστολα ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες. Μετά το πρώτο δικαιολογημένο αιφνιδιασμό, διακατέχομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης, πικρίας και απογοήτευσης τα οποία με κατακλύζουν».

Ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τόνισε πως οι «μυθιστορηματικές κατηγορίες δεν συνιστούν βάσιμες ενδείξεις ούτε επαρκή στοιχεία για να αμφισβητείται η ηθική ακεραιτότητα και να σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που πρόσφερε επί πάνω από 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη, με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον χωρίς ποτέ κανείς να διανοηθεί να υπαινιχθεί το αντίθετο».

Μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο Παναγιώτης Πικραμμένος καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. «Να φτάσει μέχρι το τέλος, να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία» είπε ο πρώην πρωθυπουργός για την υπόθεση Novartis.

Ο Πολάκης τον κορόιδευε

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στη Βουλή η αντίδραση Πολάκη, όταν στο βήμα ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. Ο κ. Πικραμμένος καθ΄όλη τη διάρκεια της ομιλίας του ήταν πολύ φορτισμένος και η φωνή του έτρεμε. Ωστόσο το θέαμα του κ. Πικραμμένου στο βήμα της Βουλής προκάλεσε γέλιο στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος φάνηκε να διασκεδάζει και να κοροϊδεύει τον ομιλητή. Αυτή η στάση του κ. Πολάκη που γελούσε εμφανώς ενώ ο κ. Πικραμμένος, φανερά φορτισμένος, προσπαθούσε να εξηγήσει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση Novartis, προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών της ΝΔ. Αρχικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος, που εντόπισε τις ειρωνείες και τα γέλια του Παύλου Πολάκη, απευθύνθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και του είπε αυστηρά: «Μην γελάς!».

Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν μετά και άλλοι βουλευτές της ΝΔ που ζήτησαν από τον κ. Πολάκη να σταματήσει να το κάνει αυτό και να δείξει τον στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό. Μάλιστα ο κ. Κικίλιας του είπε: «Μη γελάς! Σταμάτα! Είναι ντροπή να γελάς όταν μιλάει ένας άνθρωπος που τον διασύρετε και δε είναι καν στην πολιτική». Η απάντηση του κ. Πολάκη ήταν η εξής: «Μάζεψε το δάχτυλο σου και μη μου μιλάς εμένα έτσι! Κατάλαβες;». «Ξέρετε ότι δεν έχω συμπεριφερθεί έτσι στο παρελθόν, αλλά μην γελάτε, είναι λάθος αυτό που κάνετε» ανταπάντησε ο κ. Κικίλιας. «Σε λίγο θα τα μάθετε όλα» σχολίασε τέλος ο κ. Πολάκης.