Συγκρουσιακό το κλίμα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του πορίσματος της ειδικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα πως στην επόμενη Βουλή θα βρεθεί αντιμέτωπος με ειδικό δικαστήριο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως είχε ως μοναδικό στόχο να σπιλώσει τους αντιπάλους της.

Για δολοφονία χαρακτήρων και για μεθοδεύσεις έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Επικαλούμενος μάλιστα τον Μαρξ και τον Ένγκελς επισήμανε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τέτοιες επιθέσεις υποβαθμίζουν την πολιτική σε αυταπάτη πολιτικής.

Η Ολομέλεια θα αποφασίσει με ονομαστική ψηφοφορία, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Ήδη έχει αποχωρήσει το ΚΚΕ αποχώρησε ήδη από τη συνεδρίαση μετά την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει διαδικασίες-παρωδία.

Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης αφορά κυρίως το ζήτημα να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, και ειδικότερα κάτω από το «Όχι», η εξήγηση πως η θέση αυτή οφείλεται στην άποψη ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να διερευνήσει την επίμαχη υπόθεση, και πως ως εκ τούτου ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την κυβερνητική πλειοψηφία για διαδικαστικά τερτίπια και φαιδρές κομματικές επιδιώξεις που στοχεύουν στην υφαρπαγή της ψήφου με φαλκιδευμένα ψηφοδέλτια.