--C Αθήνα

Κικίλιας: «Διαμορφώσαμε στρατηγικές συμμαχίες και ενισχύσαμε τον τουρισμό»

©ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τη σημασία του ελληνικού τουρισμού για την ανάπτυξη της χώρας ανέδειξε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Υπουργός Τουρισμού μίλησε από το βήμα της 30ης γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, «Όταν μιλάμε για τουρισμό, μιλάμε για έναν πολυεπίπεδο μοχλό ανάπτυξης. Στα κέντρα, αλλά και στις περιφέρειες της πατρίδας μας. Και ισχυρός ελληνικός τουρισμός σημαίνει ισχυρή εθνική οικονομία», επισήμανε. Ο κ. Κικίλιας μίλησε για στοχευμένες στρατηγικές του υπουργείου για το επιτυχές “rebranding” της χώρας.

«Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχοντας μπροστά μας ακόμη το πρόβλημα της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης εργαστήκαμε σκληρά και εργαστήκαμε ομαδικά με ένα διττό στόχο. Αφενός, να καταφέρουμε να ανοίξουμε νωρίτερα την τουριστική περίοδο και αφετέρου να ενισχύσουμε τις προϋποθέσεις για την αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων. Σύμμαχος μας σε αυτή την προσπάθεια η επανασύσταση της χώρας ως μιας σύγχρονης χώρας που κατάφερε επιτυχημένα να αντιμετωπίσει την πανδημία και να ανοίξει με ασφαλή τρόπο», ανέφερε.

«Στο πλαίσιο αυτό, διαπραγματευτήκαμε με τους μεγάλους διεθνείς παίκτες της αγοράς για να φέρουμε αφενός νωρίτερα την έναρξη της τουριστικής περιόδου αλλά και για να επεκτείνουμε τη λήξη της μέχρι το τέλος του έτους. Πιέσαμε και καταφέραμε τις αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν χωρητικότητες και να προσθέσουν νέα δρομολόγια και προορισμούς. Συζητήσαμε με τους μεγάλους tour operators για τους τρόπους ανάδειξης νέων προορισμών», πρόσθεσε.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ζητήματα που μας αφορούν όλους, ιδίως τη μέση ελληνική οικογένεια, τη μέση ελληνική επιχείρηση. Επομένως, πρόκειται για ζητήματα που πρέπει να μένουν μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις και κομματικές “ταυτότητες”», συμπλήρωσε.

«Συνολικά σε μόλις 3,5 χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε 29 νέους φόρους με κόστος 4,3 δισ. ευρώ για τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών, όπως καταδεικνύουν οι σχετικές μελέτες του ΟΟΣΑ», ανέφερε εν συνεχεία ο υπουργός Τουρισμού, σχολιάζοντας τις αναφορές του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Στον αντίποδα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει επιβάλλει κανένα νέο φόρο. Εδώ και τρία χρόνια, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, μειώνουμε φόρους και απαλύνουμε τα βάρη για τους Έλληνες φορολογούμενους», τόνισε.

Αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε: «Το πότε θα γίνουν εκλογές, το γνωρίζει μόνο ο πρωθυπουργός της χώρας. Όποτε όμως και εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει να προκηρύξει εκλογές, το διακύβευμα είναι προφανές. Όλοι οι Έλληνες θυμούνται τα πεπραγμένα της προηγούμενης Κυβέρνησης. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ποιος μπορεί να διαχειριστεί τις πολλαπλές κρίσεις, με τις οποίες “αναμετρήθηκε” η χώρα τα τελευταία χρόνια. Και όλες εκείνες που ακολουθούν σε μία δύσκολη – όπως διαφαίνεται – εποχή. Και ο μόνος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κρατά σταθερά το τιμόνι της χώρας και να οδηγεί την Ελλάδα μπροστά, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του».