Επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές σε πέντε μηνιαίες δόσεις θα κληθούν να πληρώσουν από τον Μάιο χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, όπως προκύπτει από την εκκαθάριση για το 2017 που ολοκλήρωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στο «ταμείο» θα πάνε όσοι κατέβαλαν εισφορές που κρίθηκαν μικρότερες από αυτές που τους αναλογούσαν με βάση το εισόδημα του 2016.

Το χρεωστικό υπόλοιπο θα πρέπει να εξοφληθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 31η Μαΐου. Η διορία για την πληρωμή της τελευταίας δόσης είναι η 28η Σεπτεμβρίου.

Από το βράδυ της Πέμπτης έχουν αναρτηθεί περισσότερα από 1,155 εκατομμύρια ειδοποιητήρια στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ, όπου ο εκάστοτε ασφαλισμένος μπορεί να ενημερωθεί για την εκκαθάριση των πληρωμών του.

Η διοίκηση του Φορέα ανακοίνωσε επίσης ότι έως τις 18 Μαΐου αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες θα πρέπει να καταβάλουν τις εισφορές που αναλογούν στον φετινό Μάρτιο, που σημαίνει ότι όσοι επιβαρύνονται με επιπλέον εισφορές για το 2017 θα πρέπει να κάνουν δύο πληρωμές αυτόν τον μήνα.