Τετάρτη, 24 Ιούλιος, 2019

Με την εντυπωσιακότερη μέχρι σήμερα συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Ιχθυηρών, Θαλασσινών και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Επεξεργασίας Ιχθυηρών που πραγματοποιείται στον κόσμο, οι ελληνικές επιχειρήσεις, που συμμετείχαν υπό την οργανωτική αιγίδα της Promo Solution, έδειξαν για μια ακόμη χρονιά τις εξαιρετικές δυνατότητες που προσφέρει ο κλάδος για την ανάπτυξη των εξαγωγών και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Η Seafood Expo Global, πραγματοποιήθηκε φέτος για 27η συνεχή χρονιά, το διάστημα 7-9/5/2018 στο εκθεσιακό κέντρο Brussels Expo, των Βρυξελλών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη του είδους της, καθώς συγκεντρώνει σταθερά κάθε χρόνο τις ηγέτιδες εταιρείες στους κλάδους των ιχθυηρών, των θαλασσινών και του μηχανολογικού εξοπλισμού παγκοσμίως, ενώ και η πλειοψηφία των αγοραστών αποτελείται από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους παγκοσμίως, με τεράστια επιρροή στη διαμόρφωση της ζήτησης στην αγορά ιχθυηρών.

Η ελληνική συμμετοχή, όντας για μια ακόμη χρονιά υπό την αποκλειστική οργάνωση της Promo Solution, «μαγνήτισε» την πλειοψηφία των διεθνών αγοραστών & των εκπροσώπων μεγάλων εισαγωγικών επιχειρήσεων που βρέθηκαν στην έκθεση, από την έναρξή της μέχρι και την τελευταία ημέρα! Αποδείχθηκε έτσι για μια ακόμη διοργάνωση η τεράστια διεθνής ζήτηση που υπάρχει για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς και οι περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης ενός πολύ σημαντικού εξαγωγικού κλάδου της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτικότερα, σε δεσπόζουσα θέση στην είσοδο της αίθουσας 6του εκθεσιακού κέντρου (η οποία θεωρείται από τις καλύτερες της έκθεσης), βρέθηκαν οι εξής επιχειρήσεις: ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ, ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ και ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ. Παράλληλα εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμβολή της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιεργειών (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) στην οργάνωση του περιπτέρου, η οποία προβάλλοντας την καμπάνια «Fish from Greece» ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών αλιευμάτων, παρέχοντας αναλυτικές πληροφορίες για την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σε όλους τους επισκέπτες του περιπτέρου.

Τον κλάδο του μηχανολογικού εξοπλισμού στη αίθουσα 4 της έκθεσης εκπροσώπησαν οι εταιρείες Ε. & Γ. ΜΑΛΙΔΑΚΗΣ Ο.Ε., THEMA AUTOMATION και Χ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε., αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές προοπτικές που παρέχει ο κλάδος της τεχνολογίας ιχθυοκαλλιεργειών για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στα πλαίσια επίσης της ανάδειξης των αξεπέραστων γεύσεων της ελληνικής γαστρονομίας, η Promo Solution ανέλαβε τη διοργάνωση ‘live cooking sessions’, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον διεθνούς φήμης executive chef κο Κωνσταντίνο Βασάλο. Οι «ζωντανές» επιδείξεις μαγειρικής, με βασική πρώτη ύλη τα προϊόντα των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών, τυγχάνουν σε κάθε διοργάνωση ιδιαίτερης απήχησης από το σύνολο των επισκεπτών της έκθεσης, που συρρέουν ώστε να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα και να ενημερωθούν για τους εναλλακτικούς τρόπους παρασκευής τους.

Τέλος, τις ελληνικές συμμετοχές τίμησαν με την παρουσία τους ο Σύμβουλος του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας κος Αναστάσιος Παπαθωμάς και η Διευθύντρια Αντιπρ. Γραφείου Βρυξελλών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κα Ειρήνη Κωνσταντινίδου. Ο κος Παπαθωμάς ξεναγήθηκε στα περίπτερα των ελληνικών συμμετοχών και συνομίλησε με εκπροσώπους όλων των εταιρειών για εμπορικά και εξαγωγικά θέματα. Όλοι οι συμμετέχουσες εταιρείες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη συμμετοχής τους στη φετινή έκθεση και ανανέωσαν, με ακόμη υψηλότερες προσδοκίες, την παρουσία τους για τη διοργάνωση του 2020!

Ροη Ειδησεων

Πιο «extreme» οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Νέο μπλακ άουτ στην Βενεζουέλα
Προχωρημένες συνομιλίες για την αγορά του τμήματος modem της Intel από την Apple
H Ινδία εκτόξευσε πύραυλο με προορισμό την Σελήνη
HongMeng OS: Το λειτουργικό σύστημα της Huawei δεν προορίζεται τελικά για smartphones
Ασφάλεια των δικτύων 5G: Τα κράτη μέλη της ΕΕ ολοκληρώνουν τις εθνικές εκτιμήσεις επικινδυνότητας
Στον καύσωνα «Πάρε Φόρα και το Νέο Almora PLUS»
Εξαιρετικός ο Δραζίνος στον τελικό
SILVER medal για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της MYTILINEOS από τον ευρωπαϊκό οργανισμό αξιολόγησης EcoVadis
Στην 5η θέση της Ευρώπης η Εθνική ομάδα νεανίδων!
Η Netflix δοκιμάζει πακέτο χαμηλού κόστους για κινητά
Δείτε την συνέντευξη του Σ. Καπράλου στο Sport News
Ελπιδοφόρα εμφάνιση της Σάρρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα
Νεαροί εθελοντές καθαρίζουν και φέτος τη λίμνη Κερκίνη
Ομιλία Γιώργου Αλεξόπουλου στο 23ο ετήσιο Συνέδριο του ECONOMIST,  με θέμα: “Europe: leaving indecisiveness behind?”
Διαθέσιμα στην Ελλάδα τα YouTube Premium και YouTube Music
Πέθανε ο Αντρέα Καμιλλέρι, δημιουργός του επιθεωρητή Μονταλμπάνο
Αντιμονοπωλιακό δίκαιο: Η Επιτροπή κίνησε έρευνα για πιθανή αντιανταγωνιστική συμπεριφορά της Amazon
Ορκίστηκαν οι 300 της νέας Βουλής
Τετραμελής αποστολή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μοντέρνου Πεντάθλου

Social

INSTAGRAM

DAILYMOTION