Το Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται κατά κανόνα σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, ενέργεια γνωστή ως «trick or treat» («φάρσα ή κέρασμα»).

Γιορτάζεται κυρίως στον αγγλοσαξωνικό κόσμο, αλλά και στην Ιταλία, την Γερμανία, την Ρωσία, την Ρουμανία, την Ελβετία, την Άπω Ανατολή Κίνα, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη, αλλά και το Ντουμπάι. Στην Ελλάδα λίγοι είναι αυτοί που γιορτάζουν.

Ποιες είναι όμως οι δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μικροί και μεγάλοι και που θα μας βάλουν απευθείας στο Halloween κλίμα;

Μάζεμα κολοκύθας

Μπορεί αυτή την περίοδο αρκετά μαγαζιά να έχουν στα προς πώληση προϊόντα τους το δημοφιλές πορτοκαλί λαχανικό, ωστόσο είναι πιο… παραδοσιακό και οικογενειακό να πάρετε το παιδί σας και να πάτε σ’ ένα χωράφι να διαλέξει την κολοκύθα της αρεσκείας του.

Άδειασμα και σχεδιασμός κολοκύθας

Δεν χρειάζεται παρά να φτιάξετε την γνωστή έκφραση με το τρομακτικό βλέμμα και το χαμόγελο στην κολοκύθα. Φυσικά, μπορείτε να αφήσετε το παιδί σας να δημιουργήσει ό,τι αυτό θέλει πάνω στην κολοκύθα. Η γέμιση μένει δική σας για να την χρησιμοποιήσετε με όποιον τρόπο εσείς επιθυμείτε.

Face-painting

Πάρτε τις κατάλληλες μπογιές, δημιουργήστε στα πρόσωπα των παιδιών σας ή αφήστε τα ίδια να το κάνουν. Δεν είναι ανάγκη τα πάντα να αποπνέουν φόβο και τρόμο. Βγάλτε πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες!

Διακόσμηση Halloween

Πολλά μέτρα από πορτοκαλί, μαύρο και ό,τι άλλο χρώμα θέλετε. Χαρτόνι, μαρκαδόροι, ένα ψαλίδι και ετοιμάστε το σπίτι σας για το Halloween!

Related Article