To Designodom ταιριάζει ιδιοκτήτες ή χρήστες ακινήτων που ενδιαφέρονται για σχεδιαστικές υπηρεσίες με τους αντίστοιχους designers (αρχιτέκτονες και διακοσμητές). Προσφέρει όλες τις σχετικές υπηρεσίες:

  • Σχεδιαστικές Υπηρεσίες online & offline: έπιπλα, κατασκευές, φωτισμός, εσωτερική διακόσμηση, αρχιτεκτονική διαμόρφωση εσωτερικών, άδειες διαφορετικής φύσης για κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους ή επιχειρήσεις,
  • Οnline Συμβουλευτικές: κατά τη διαδικασία αγοράς ή ενοικίασης ακινήτου, απομακρυσμένα κατά τη διάρκεια αγορών, συμβουλές ανάπτυξης ακινήτων σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία και
  • Επίβλεψη Κατασκευής: υλοποίησης εσωτερικής διαμόρφωσης, διακόσμησης ή κατασκευής, προσωπική αγορά γορών και υλικών.

Καινοτομίες του Designodom:

  1. Η επιλογή αρχιτέκτονα ή διακοσμητή ανάμεσα σε τρεις που επιλέγονται από τον αλγόριθμο του Designodom, ως best match στην περιγραφή project που δίνει ο πελάτης. Το design είναι μια από τις λίγες διαδικασίες κατά την οποία η χημεία μεταξύ πελάτη και επαγγελματία είναι καθοριστική για το αποτέλεσμα.
  2. H online συνεργασία που κερδίζει χρόνο και στα 2 μέρη (designer & πελάτης) χωρίς να μειώνει ποιότητα. Εκτός από ευέλικτο online σχεδιασμό, μπορεί κάποιος να επιλέξει online consulting, ώστε π.χ. να πάρει τη γνώμη ενός επαγγελματία πριν αγοράσει μια κατοικία ή να μάθει τις καινούργιες δυνατότητες που έχει ένα ακίνητό του με το νέο οικοδομικό κανονισμό.
  3. Ο σχεδιασμός και η διαμόρφωση λίστας online επίπλωσης εντός συγκεκριμένου κοστολογίου που καθορίζει ο πελάτης, για χώρους 40μ2, με γνωστό εκ των προτέρων το κόστος σχεδιασμού.

Τι κερδίζουν όσοι επιλέγουν το Designodom:

  • Κέρδος Χρόνου: Τυποποιούμε χρονοβόρες διαδικασίες όπως αυτή της αξιολόγησης και επιλογής εξειδικευμένων επαγγελματιών.
  • Ποιότητα: Κάνουμε προσιτή σε όλους μια σειρά υπηρεσιών που θεωρούνται high-end (design, real estate consulting)
  • Eυελιξία: Δουλεύουμε αξιοποιώντας τις δυνατότητες του διαδικτύου στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Δίνουμε ευελιξία επιλογών, προσθέτοντας αξία και ποιότητα στα ακίνητα, ελέγχοντας τον αριθμό των παραδοτέων.
  • Χρήματα: Με το να συνεργάζεται κάποιος με επαγγελματία, κερδίζει χρήματα από λάθη που αποφεύγει, επιλέγει designers γνωρίζοντας έχοντας λάβει και άλλες οικονομικές προσφορές και έχει προσφορές αγορών επίπλων και υλικών που δεν είχε αλλιώς.

ΠΡΙΝ – ΜΕΤΑ (Με το Designodom)

Πως άρχισε το Designodom:

Η ιδέα για την πλατφόρμα ξεκίνησε από φίλους και γνωστούς: οι περισσότεροι θεωρούν απρόσιτες τις υπηρεσίες αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, αφού είναι συνυφασμένες με μεγάλα ή ακριβά projects όπως να χτίσουν ένα σπίτι ή να διακοσμήσουν κάτι που πραγματικά πρέπει να φαίνεται προσεγμένο π.χ. ένα γραφείο.

Το Designodom έκανε έρευνα αγοράς για τη διαμόρφωση προϊόντος σε 200+ δυνητικούς πελάτες και είδες ότι και όταν αυτοί ήθελαν να κάνουν χρήση υπηρεσιών design, τους φαίνονταν δύσκολο να βρουν αρχιτέκτονες και διακοσμητές που τους ταιριάζουν και περίπλοκο να καταλήξουν στο να έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένες προσφορές οικονομικές και χρονικές. Συζητώντας είδαμε ότι υπάρχει η ανάγκη για εύκολη πρόσβαση σε επαγγελματίες του χώρου, με τη λογική του marketplace. Είναι δηλαδή χρήσιμο να μπορείς που βλέπεις ποιοι επαγγελματίες κάνουν καλύτερα τι, πόσο κοστίζουν, αξιολογήσεις τους από άλλους πελάτες, προσυμφωνημένο χρονοδιάγραμμα και κόστος.

Το launching της πλατφόρμας Designodom έγινε τον Απρίλιο του 2019, στην Αθήνα.

 

Ποιοι είμαστε:

Εύη Αναστασοπούλου, Founder

Αρχιτέκτονας ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές Virtual Environments από το UCL και πρωτοπόρος του Ελληνόφωνου blogging από το 2004 (datascape.blogspot.com). Αρχιτεκτονικές της μελέτες για ιδιωτικά και δημόσια κτίρια έχουν διακριθεί και δημοσιευτεί στον τύπο. Ασχολήθηκε με την κατασκευή, το consulting και το project management. Έχει διακριθεί στην ηγεσία και τη δημόσια ομιλία από τον οργανισμό Toastmasters International, εκπαιδεύεται στο PMP και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας.

Θανάσης Περπερής PhD, CTO

Web developer, με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και διδακτορικό από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Εχει πολυετή εμπειρία ως technical project manager & team leader σε διεθνή projects, ενώ έχει εργαστεί και ως ερευνητής.

Related Article