Παρασκευή, 23 Αύγουστος, 2019

H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ανακοινώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» και σας προσκαλεί να ζήσετε

μία ξεχωριστή εμπειρία το Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

 

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018.

Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ανοίγουν τις πόρτες των ζυθοποιείων τους για το κοινό για ένα διήμερο και προσφέρουν ξεναγήσεις και μια σειρά από δια δραστικές εμπειρίες, στον χώρο τους, όπως σεμινάρια & γευσιγνωσίες.

Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας.

Μέσα από την επίσκεψη στα ζυθοποιεία και την ξενάγηση, το κοινό έχει την δυνατότητα να γνωρίσει το ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να εξοικειωθεί με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, να μάθει για την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή, να συνομιλήσει με τους ζυθοποιούς που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και να δοκιμάσει διαφορετικά είδη μπύρας.

Στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2018», εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην διοργάνωση της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, και είχαν την ευκαιρία να  γνωρίσουν καλύτερα το ζύθο και να μοιραστούν μαζί τους ζυθοποιούς μία ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπύρα!

 

Τα μέλη που συμμετέχουν στην δράση για το 2019 είναι τα εξής:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE
  • ΒΑΠ Π. Κουγιός ΑΒΕΕ
  • Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ
  • Ζυθοποιία Σαντορίνης AEBE
  • Ζυθοποιία Χίου
  • Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ
  • Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ
  • Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE
  • Μικροζυθοποιία Septem OE
  • Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ
  • Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία ΟΕ

Τύπος εκδηλώσεων στα πλαίσια της δράσης στα ζυθοποιεία:

  • Ξενάγηση στους χώρους της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης των ζυθοποιείων που συμμετέχουν
  • Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας
  • Περιήγηση και παρουσίαση της ιστορίας της μπύρας με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό
  • Καθοδηγούμενη γευσιγνωσία μπύρας ( Food pairing)
  • Γνωριμία με καταξιωμένους ζυθοποιούς
  • Γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού

Ενημερωθείτε για τα Ζυθοποιεία που συμμετέχουν αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα  της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών www.ellinikienosizithopoion.gr.

Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία το διήμερο 22 & 23 Ιουνίου θα είναι ελεύθερη, ενώ για κάποιες δράσεις, ζητείται προεγγραφή ή /και τηρείται σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κουλτούρα της μπύρας, ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωσή της στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου και υγιεινού τρόπου ζωής.

 

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 15 μέλη που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της Ένωσης η  ανάπτυξη ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την  κουλτούρα του ζύθου ενημερώνοντας για την ασφάλεια του προϊόντος και την  θετική συμβολή της ήπιας κατανάλωσης στο σύγχρονο μοντέλο διατροφής, προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων, συμβάλλοντας ουσιαστικά  στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ροη Ειδησεων

Android 10: Η Google ανακοινώνει το τέλος των “γλυκών”
Ιός Δυτικού Νείλου: Σε «καραντίνα» 26 δήμοι της χώρας
Τεράστια περιβαντολλογική καταστροφή η φωτιά στον Αμαζόνιο (βίντεο)
Ηχηρό μήνυμα Μακρόν στην Τουρκία για κυπριακή ΑΟΖ – Συνάντηση με Μητσοτάκη στο Ελιζέ
Μουντομπάσκετ 2019: Σε live stream το τουρνουά που θα πάρει μέρος και η Εθνική Ελλάδος
Αιμοδοσία στον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά
Άνοιξαν οι εγγραφές για το 6ο Run Together powered by INTERSPORT & SAUCONY
Γεμάτη πλαστά συμβόλαια η Ελλάδα – Δείτε εάν είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητό σας
Πώς η αϋπνία επηρεάζει την υγεία της καρδιάς
Η Facebook ετοιμάζει dark mode για τη mobile εφαρμογή της
Πρώτη η Ελλάδα στους θανάτους με μηχανές
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
ΔΕΗ: Προς κατάργηση η έκπτωση 10% για τους συνεπείς πελάτες
Μουντομπάσκετ 2019: Στην Κίνα το τρόπαιο
Η Google σταματάει δωρεάν υπηρεσία της προς τους παρόχους κινητής, για να αποφύγει πιθανό έλεγχο από τις αρχές
Πλακιωτάκης: Δεν έχουμε αίτημα κατάπλου του ιρανικού τάνκερ
Κρίσιμο το ΔΣ για τους πέντε τηλεοπτικά “άστεγους” της Super League
Disney+: Πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου, τιμή συνδρομής για Ευρώπη και ποιες συσκευές το υποστηρίζουν
Δύο πλασαρίσματα στους «8» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων
Κριθάρι: Τα οφέλη του για την υγεία