Παρασκευή, 23 Αύγουστος, 2019

Πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης

Με μία διαφορετική δράση, η MYTILINEOS επιλέγει αυτή τη φορά να αναδείξει τα παιδικά χαμόγελα και να στηρίξει υπηρεσίες οδοντιατρικής πρόληψης και θεραπείας για παιδιά που τις έχουν ανάγκη.

Μέσω της συνεργασίας της με την Ιατρική – Ανθρωπιστική οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος», η MYTILINEOS υποστηρίζει πλήρως την υλοποίηση του προγράμματος «Χαρί-ζουμε παιδικά χαμόγελα». Έτσι, για 12 μήνες θα προσφέρεται δωρεάν οδοντιατρική εξέταση σε 500 παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων, από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Αγ. Δημητρίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Π. Φαλήρου, του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας και του Φιλανθρωπικού Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα “Οι Φίλοι του Παιδιού”, στον Νομό Αττικής.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

  • ο διαγνωστικός οδοντιατρικός έλεγχος όλων των παιδιών
  • η παροχή οδοντιατρικής παρέμβασης για την πλήρη θεραπευτική αντιμετώπιση όσων παιδιών έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με πάροχο ιατρικών υπηρεσιών
  • η καταγραφή ιατρικών πράξεων/παιδί
  • ο επανέλεγχος κάθε παιδιού στο τέλος του προγράμματος και
  • η προληπτική οδοντιατρική φροντίδα μέσα από ενημέρωση των παιδιών και των οικογενειών τους για σωστή στοματική υγιεινή.

Το πρόγραμμα «Χαρί-ζουμε παιδικά χαμόγελα» αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αν ληφθεί υπόψη ότι η κάλυψη οδοντιατρικών αναγκών έχει υψηλό κόστος, οι οικονομικά αδύναμες οικογένειες δεν μπορούν να το καλύψουν, με αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν χωρίς κατάλληλη οδοντιατρική φροντίδα, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη υγεία τους τόσο στην παιδική ηλικία, όσο και αργότερα.

Η συνεργασία της MYTILINEOS με την «Αποστολή Άνθρωπος», ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019,  στο πλαίσιο της υλοποίησης της αναθεωρημένης Κοινωνικής Πολιτικής της εταιρείας, που ως βασικό της στοιχείο έχει την ανάπτυξη συνεργιών με κοινωνικούς φορείς που θα συμβάλλουν στην έμπρακτη συνεισφορά της στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η νέα αυτή συνεργασία χτίστηκε στην αμοιβαία κατανόηση των ρόλων και των στόχων των δύο μερών, την ενδελεχή αξιολόγηση του σημαντικού έργου της οργάνωσης εκ μέρους της εταιρείας, αλλά πρωτίστως στην κοινή αξία που ασπάζονται τόσο η MYTILINEOS, όσο και η οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος», για την προσφορά υπηρεσιών υγείας, χωρίς καμία φυλετική, πολιτική, θρησκευτική ή άλλου είδους διάκριση.

Η MYTILINEOS στηρίζει διαχρονικά το βασικό δικαίωμα των παιδιών για  πρόσβαση σε βασικές ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας και αυτό το κάνει πράξη  μέσω των υπεύθυνων δράσεων που επιλέγει κάθε φορά να στηρίζει και να υλοποιεί.

 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

H Εταιρεία MYTILINEOS κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου και Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 1,5 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 2.900 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.mytilineos.gr | Facebook | Twitter | YouTube | LinkedIn

Ροη Ειδησεων

Android 10: Η Google ανακοινώνει το τέλος των “γλυκών”
Ιός Δυτικού Νείλου: Σε «καραντίνα» 26 δήμοι της χώρας
Τεράστια περιβαντολλογική καταστροφή η φωτιά στον Αμαζόνιο (βίντεο)
Ηχηρό μήνυμα Μακρόν στην Τουρκία για κυπριακή ΑΟΖ – Συνάντηση με Μητσοτάκη στο Ελιζέ
Μουντομπάσκετ 2019: Σε live stream το τουρνουά που θα πάρει μέρος και η Εθνική Ελλάδος
Αιμοδοσία στον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά
Άνοιξαν οι εγγραφές για το 6ο Run Together powered by INTERSPORT & SAUCONY
Γεμάτη πλαστά συμβόλαια η Ελλάδα – Δείτε εάν είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητό σας
Πώς η αϋπνία επηρεάζει την υγεία της καρδιάς
Η Facebook ετοιμάζει dark mode για τη mobile εφαρμογή της
Πρώτη η Ελλάδα στους θανάτους με μηχανές
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
ΔΕΗ: Προς κατάργηση η έκπτωση 10% για τους συνεπείς πελάτες
Μουντομπάσκετ 2019: Στην Κίνα το τρόπαιο
Η Google σταματάει δωρεάν υπηρεσία της προς τους παρόχους κινητής, για να αποφύγει πιθανό έλεγχο από τις αρχές
Πλακιωτάκης: Δεν έχουμε αίτημα κατάπλου του ιρανικού τάνκερ
Κρίσιμο το ΔΣ για τους πέντε τηλεοπτικά “άστεγους” της Super League
Disney+: Πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου, τιμή συνδρομής για Ευρώπη και ποιες συσκευές το υποστηρίζουν
Δύο πλασαρίσματα στους «8» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων
Κριθάρι: Τα οφέλη του για την υγεία