Αύριο, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, θα ανοίξει -εκτός απροόπτου- η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2019.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το κοινωνικό μέρισμα έχει ήδη υπογραφεί και στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι τα χρήματα να αποδοθούν στους δικαιούχους το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος θα είναι λίγο περισσότεροι από 250.000, ενώ το τελικό ποσό που θα διαμοιραστεί θα ξεπεράσει τα 175 εκατ. ευρώ.

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Οδηγίες για την αίτηση – Αμεσα η απάντηση

Η διαδικασία υποβολής αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα 2019 θα είναι φέτος πιο απλή, καθώς απαιτούνται μόλις δυο στοιχεία. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

α) Μετάβαση στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος, σε αυτή τη διεύθυνση
β) Είσοδος με τους κωδικούς του TaxisNet
γ) Επιβεβαίωση ΑΜΚΑ
δ) Συμπλήρωση τηλεφώνου και ηλεκτρονικής διεύθυνσης (email)
ε) Συναίνεση στην άντληση των αναγκαίων στοιχείων για το κοινωνικό μέρισμα από το TaxisNet

Οι δικαιούχοι θα ενημερώνονται άμεσα για το αν πληρούν τα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, ύψους 700 ευρώ. Αν εγκριθεί η αίτησή τους θα πρέπει να δηλώσουν έγκυρο IBAN για την πίστωση του ποσό του κοινωνικού μερίσματος στον λογαριασμό τους. Να σημειωθεί ότι όπως και τα προηγούμενα χρόνια, λάθη, π.χ. στον ΑΜΚΑ, δεν μπορούν να διορθωθούν κατά την αίτηση και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προστρέξουν στις αρμόδιες υπηρεσίες (π.χ. στον ΟΑΕΔ για το διάστημα ανεργίας).

Πηγή: iefimerida.gr

Related Article