Έστελναν παραπλανητικά μηνύματα για δήθεν επιστροφή χρημάτων από τη ΔΕΗ – Στόχος ήταν να λάβουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών – Κατηγορούνται για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παραπέμπει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ τη δικογραφία που σχημάτισε για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άγνωστοι δράστες έστελναν παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λέγοντας στους παραλήπτες ότι πρόκειται δήθεν να λάβουν χρήματα από τη ΔΕΗ ως επιστροφή.

Οι δράστες προέτρεπαν τους πολίτες να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε σελίδα προσπελάσιμη μέσω υπερσυνδέσμου, ενώ για να γίνουν πειστικοί και αληθοφανείς στα παραπλανητικά μηνύματά τους χρησιμοποιούσαν το λογότυπο της ΔΕΗ.
Μετά από καταγγελίες πολιτών, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε έρευνα και διαπίστωσε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχαν αποσταλεί από εταιρεία – πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου με έδρα στη Γαλλία, ενώ η σελίδα, στην οποία καλούσαν οι δράστες τα υποψήφια θύματα να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, ανήκει σε εταιρεία με έδρα στη Γεωργία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες Αρχές της Γαλλίας και της Γεωργίας.

Related Article