Αιμοδοσία στον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Πρόσκληση προς όλους όσοι θέλουν να προσφέρουν αίμα για τον συνάνθρωπό τους απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) για το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Η διαδικασία της αιμοδοσίας θα γίνει στην αίθουσα Μουσείου Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, στον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα των δύο προαναφερθέντων ημερών.

Έχοντας ως στόχο να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες από τον Πειραιά, το ΕΚΕΑ υπενθυμίζει ότι «η αιμοδοσία είναι μια πολύτιμη προσφορά που οφείλει να μπει στην κουλτούρα μας, ως μία αυτονόητη πράξη με κίνητρο τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη».

Βεβαίως, παραμένει ζητούμενο η αυτάρκεια και η κάλυψη των αναγκών αίματος κατά τη φθινοπωρινή περίοδο.

Διοργανώνοντας αποκεντρωμένες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το ΕΚΕΑ παρακινεί νέους αιμοδότες να λάβουν μέρος στη διαδικασία της αιμοδοσίας στη δική τους γεωγραφική περιοχή, σε χώρους εύκολα προσβάσιμους, μακριά από το νοσοκομειακό περιβάλλον και τους αρνητικούς συνειρμούς που αυτό δημιουργεί.

Με αυτό το σκεπτικό επιλέχθηκε ο σταθμός ΗΣΑΠ, που παρέχει ευκολία πρόσβασης σε χιλιάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά αλλά και επιβάτες, που μετακινούνται καθημερινά με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τους καλεί να δώσουν λίγο από το αίμα τους και λίγο από το χρόνο τους, να μοιραστούν στην ουσία τη ζωή που κυλάει στις φλέβες τους.

Προϋποθέσεις για τους εθελοντές αιμοδότες:

  • Άτομα ηλικίας 18-65 ετών
  • Να έχουν λάβει ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχουν κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρουν τυχόν ασθένειες και φάρμακα στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Αν έχουν κάνει τατουάζ, να έχει παρέλθει διάστημα 4 μηνών.

Related Article