Στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ των ελληνοτουρκικών συνόρων φέρεται -σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ- να παραμένει Τζιχαντιστής, ο οποίος, όπως αναφέρεται, συνελήφθη κατά την επιχείρηση του Τουρκικού στρατού στην Βόρεια Συρία και απελάθηκε από τον συνοριακό σταθμό του Pazarkule στην Αδριανούπολη, μετά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να εκδοθούν στις χώρες τους οι συλληφθέντες τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για Αμερικανό, μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος δεν έγινε δεκτός από την ελληνική πλευρά και δεν μπορούσε να επιστρέψει ούτε στην τουρκική, με αποτέλεσμα να παραμένει εγκλωβισμένος στην ουδέτερη ζώνη.

Η Τουρκία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας των επαναπατρισμό συλληφθέντων μελών του ΙΚΙ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών να δηλώνει το πρωί πως ένας Αμερικανός τζιχανιστής έχει επαναπατριστεί και ότι επρόκειτο να ακολουθήσουν τις επόμενες ώρες άλλοι επτά Γερμανοί.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι στις τουρκικές φυλακές κρατούνται 1.201 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η Τουρκία έχει συλλάβει 287 ενόπλους στη Συρία.

Άγνωστη παραμένει η διαδικασία με την οποία η τουρκική κυβέρνηση απέλασε τον συγκεκριμένο κρατούμενο, ενώ πηγές της ελληνικής πλευράς αναφέρουν πως ο τζιχαντιστής βρίσκεται στην Τουρκία.

Πηγή: euronews

Related Article