Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός για κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών στην Αθήνα και στη Λάρισα κυρίως με τη μέθοδο του ριφιφί

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 16-9-2019 στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, 38χρονος ημεδαπός για κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητών τηλεφώνων κυρίως με τη μέθοδο του ριφιφί.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω κινούμενος με πολυτελές όχημα εντόπιζε τα καταστήματα σε μεγάλους οδικούς άξονες και στη συνέχεια, κατά τις νυχτερινές ώρες, τα προσέγγιζε εκ νέου με σκοπό να εισέλθει σε αυτά με τρόπο ώστε να μην ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Πιο αναλυτικά, ο δράστης κατά τη προσφιλή του μέθοδο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προέβαινε σε διάνοιξη οπών είτε σε τοίχο είτε σε υαλοπίνακα στο πλάι των καταστημάτων ή σε τοίχους άλλων εφαπτόμενων κτιρίων (μέθοδος ριφιφί). Από το εσωτερικό τους αφαιρούσε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Περαιτέρω, τα κλοπιμαία τα διοχέτευε σε δίκτυο κλεπταποδόχων αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά οφέλη.

Στην κατοχή του, καθώς και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών
  • πιστόλι
  • 83 φυσίγγια
  • Φορητός ασύρματος
  • διάφορα εργαλεία
  • 49,5 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβης

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, προέκυψε ότι ο 38χρονος έχει διαπράξει από τον περασμένο Φεβρουάριο, εννέα (9) κλοπές στην Αθήνα και μία (1) στη Λάρισα.

Επιπρόσθετα, εκτιμάται ότι η αξία των αφαιρεθέντων υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Related Article