Το ωκεανογραφικό σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ περιμένει τη βελτίωση των συνθηκών για να συνεχίσει την επιχείρηση – Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7-8 μποφόρ

Ισχυροί άνεμοι, με ένταση 7-8 μποφόρ πνέουν στο σημείο ου εντοπίστηκε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του μοιραίου Mirage 2000-5 στο οποίο επέβαινε ο άτυχος σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Οι καιρικές συνθήκες προκαλούν καθυστέρηση την πρώτη ημέρα των ερευνών για τον εντοπισμό συντριμμιών του μοιραίου Mirage από το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Σκύρου.

Το ωκεανογραφικό αναμένει να βελτιωθούν οι συνθήκες, για να προχωρήσει στις διαδικασίες ανέλκυσης. Μέχρι στιγμής, οι ειδικοί δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομέρειες για τον αριθμό και το μέγεθος των κομματιών του αεροσκάφους, στοιχεία κρίσιμα για το μέλλον της ανέλκυσης.

Πριν γίνει η επιχείρηση ανέλκυσης, θα πραγματοποιηθεί βαθυμετρία ακριβείας με βυθόμετρο πολλαπλής δέσμης, γεωμορφολογική αποτύπωση της περιοχής, αλλά και καθέλκυση του υποβρυχίου οχήματος του ROV του ΕΛΚΕΘΕ, που θα καταγράψει από κοντά τα συντρίμμια.