Οργανωμένη και πολυμελής σπείρα Ελλήνων και Πακιστανών κρυβόταν πίσω από τις κλοπές μεγάλης ποσότητας ελαιοκάρπου και μηχανημάτων από αγροκτήματα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Από τα συνολικά δέκα μέλη της συνελήφθησαν επτά για τουλάχιστον δυο κλοπές.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, της Ασφαλείας και του τμήματος Χαλκίδας, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω μέσα σε δύο ελαιώνες όπου επιδίδονταν στη συλλογή ελαιόκαρπου με ραβδιστικά μηχανήματα ένας 35χρονος Έλληνας και έξι Πακιστανοί συνεργοί του ηλικίας 21 ως 45 χρόνων, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονταν παράνομα στη χώρα. Οι αστυνομικοί αναζητούν άλλους τρεις Έλληνες ηλικίας 60, 47 και 30 χρόνων.

Στο σημείο, κατασχέθηκαν έξι τσουβάλια με ελαιόκαρπο συνολικού βάρους 300 κιλών, πέντε ραβδιστικά μηχανήματα, μια ηλεκτρογεννήτρια, ένας αεροσυμπιεστής, δέκα κενά τσουβάλια, ένα ειδικό λάστιχο μήκους 40 μέτρων και το Ι.Χ. φορτηγάκι του 30χρονου στο οποίο φόρτωναν τα κλοπιμαία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενοι για διακεκριμένη κλοπή, ενώ η Ασφάλεια ερευνά αν έχουν λεηλατήσει και την παραγωγή άλλων αγροτών.