Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο έως τώρα απολογισμός από την ομηρία σε σούπερ μάρκετ στη πόλη Τρεμπ της νότιας Γαλλίας, η οποία έληξε μετά από έφοδο της Αστυνομίας.

Νεκρός είναι και ο δράστης, ονόματι Ραντουάν Λακντίμ, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και πιστεύεται πως έδρασε μόνος. Η τρομοκρατική οργάνωση έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη για την αιματοχυσία, χαρακτηρίζοντας τον τρομοκράτη «στρατιώτη» του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου της.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος πήρε τη θέση ενός εκ των ομήρων.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, δύο από τους νεκρούς δολοφονήθηκαν μέσα στο σούπερ-μάρκετ. Ο τρίτος ήταν ο οδηγός του οχήματος που επίταξε νωρίτερα ο δράστης.

Σύμφωνα με τον σταθμό BFM-TV, λίγο πριν την έφοδο των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας ο 26χρονος Λακντίμ ζήτησε την αποφυλάκιση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του μοναδικού επιζώντα τρομοκράτη από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι, το 2015.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ επιβεβαίωσε πως ο τρομοκράτης ήταν γνωστός στις Αρχές, όμως διευκρίνισε ότι έως είχε αναμειχθεί σε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, κυρίως διακίνηση ναρκωτικών.

Related Article