Τη δέσμευσή του για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και για την διεξαγωγή της συνάντησης με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-ουν κατά την έκτακτη συνάντηση που είχε με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζέι-ιν το Σάββατο, όπως δήλωσε ο τελευταίος.

Η συνάντηση των ηγετών των δύο Κορεών, σε συνδυασμό με δηλώσεις αισιοδοξίας από τον κ. Τραμπ, έχουν αναπτερώσει τις ελπίδες ότι η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Βορρά και τις ΗΠΑ θα λάβει τελικά χώρα στις, 12 Ιουνίου στην Σιγκαπούρη, παρά την αρχική απόφαση του αμερικανού προέδρου να την ακυρώσει.

«Ο πρόεδρος Κιμ και εγώ συμφωνήσαμε πως η σύνοδος της 12 Ιουνίου πρέπει να γίνει με επιτυχία και ότι ο αγώνας μας για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου και για ένα αέναο καθεστώς ειρήνης δεν πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο κ. Μουν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο κ. Τραμπ από την πλευρά του είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι διαπραγματεύσεις με την Βόρεια Κορέα για την τέλεση της συνόδου «προχωρούν πολύ καλά». Σημείωσε ότι ακόμα εξετάζει το ενδεχόμενο συνάντησης με τον κ. Κιμ στις 12 Ιουνίου, προσθέτοντας πως υπάρχει «πολλή καλή θέληση». Αναφερόμενος στις επαφές Κιμ – Μουν, ο αμερικανός πρόεδρο είπε ότι «πήγαν πολύ καλά».

Σε ένα ακόμα θετικό σινιάλο, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αναχωρούν αυτό το Σαββατοκύριακο για τη Σιγκαπούρη προκειμένου να προετοιμάσουν την ενδεχόμενη συνάντηση κορυφής.

Related Article