Χιλιάδες οικοδεσπότες της Airbnb και της Vrbo, που νοίκιαζαν τα σπίτια τους για σύντομα διαστήματα, χρησιμοποιούσαν κλειστές ομάδες στο Facebook για να κουτσομπολεύουν τους πελάτες τους και να ανταλλάσσουν προσωπικές πληροφορίες και φωτογραφίες τους.

Σύμφωνα με screenshots που τράβηξε ο ταξιδιωτικός δικτυακός τόπος Skift τα κουτσομπολιά έδιναν και έπαιρναν σε τουλάχιστον δύο ομάδες στο Facebook, την “Airbnb Guests Blacklist” και την “Airbnb Host Community – Vent, Recommend, and Discuss”, που έχει 16.175 μέλη.

Εκπρόσωπος της Facebook επιβεβαίωσε ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατέβασε τον λογαριασμό της πρώτης ομάδας για παραβίαση των όρων χρήσης του και ερευνά την δεύτερη.

Αντάλλαξαν πληροφορίες ακόμη και για τον σεξουαλικό προσανατολισμό πελατών της Airbnb

Αμφότερες είχαν συσταθεί για να ανταλλάσσουν οικοδεσπότες της Airbnb πληροφορίες για πελάτες που δεν τους άρεσαν, ώστε να ειδοποιούν άλλους, όπως προκύπτει από τα screenshots. Σε πολλές περιπτώσεις οι οικοδεσπότες αναρτούσαν ονόματα, φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες για την ταυτότητα των πελατών κατά παράβαση των όρων της Airbnb. Σε μια από τις αναρτήσεις αυτές ένας οικοδεσπότης ανέβασε μια φωτογραφία και το προφίλ ενός δυνητικού πελάτη από τις Φιλιππίνες μαζί με ένα μήνυμά του που περιλάμβανε πληροφορίες για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Σε μια άλλη ανάρτηση μια γυναίκα φέρεται να ανέβασε μια φωτογραφία, που, όπως έλεγε, έδειχνε έναν από τους πελάτες της να ουρεί στην αυλή του σπιτιού μαζί με το όνομά του και το σχόλιο: «αυτά τα γουρούνια αντί να πάνε μέσα και να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα κατουράνε στην αυλή μου». Εκπρόσωπος της Airbnb είπε στο Business Insider ότι η εταιρεία θα αναλάβει δράση αν διαπιστώσει παραβίαση των όρων της, που απαγορεύουν την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών των πελατών της και την ανάρτηση φωτογραφιών τους.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Related Article