Το ζήτημα της τουρκική προκλητικότητας σε διάφορα μέτωπα θα θέσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντηση που θα έχει μαζί του στην Κωνσταντινούπολη, στις 3 Απριλίου, στο πλαίσιο της Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Τσίπρας ενημέρωσε τον Πούτιν για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου και ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι έχει γνώση και αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή του Έλληνα πρωθυπουργού σε αυτόν τον τομέα.

Η τηλεφωνική επικοινωνία κράτησε περισσότερο από μισή ώρα και σε αυτή επιβεβαιώθηκε η “καλή χημεία” μεταξύ των δύο ηγετών, ενώ ο Τσίπρας τον συνεχάρη για την επανεκλογή του.

Ο Πούτιν προσκάλεσε τον Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία το δεύτερο εξάμηνο του 2018, τόνισε τη σημασία των στενών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, που είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο και τόνισε πως η Ρωσία αποδίδει μεγάλη σημασία στο έργο της μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, η οποία αναμένεται να συγκληθεί σύντομα.

Related Article