Τα ψεύτικα διαμάντια αγοράστηκαν αφού ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκε ότι η θερμοκρασία τους και άλλα χαρακτηριστικά ήταν αυτά των πραγματικών διαμαντιών – Όταν αργότερα εστάλησαν σε διεθνές κέντρο πιστοποίησης ανακαλύφθηκε ότι ήταν απομιμήσεις

Χρυσοχόος από τη Λάρνακα της Κύπρου και έμπορος πολύτιμων λίθων από την Ελλάδα, «την πάτησαν» για τα καλά και αγόρασαν απομιμήσεις πραγματικών διαμαντιών αξίας 2.500 ευρώ, δίνοντας 44.000 ευρώ.

Στην αγοραπωλησία μεσολάβησε και ο αδελφός του χρυσοχόου παίρνοντας ως προμήθεια 2000 ευρώ. Η αστυνομία συνέλαβε εκτός από τον αδελφό του χρυσοχόου, έναν 34χρονο Κύπριο από την Πάφο που μετέφερε τα «διαμάντια» και έναν Λιβανέζο μόνιμο κάτοικο Πάφου που διέθεσε τα «διαμάντια» προς πώληση.

Τα ψεύτικα διαμάντια αγοράστηκαν αφού ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκε ότι η θερμοκρασία τους και άλλα χαρακτηριστικά ήταν αυτά των πραγματικών διαμαντιών. Όταν αργότερα εστάλησαν σε διεθνές κέντρο πιστοποίησης ανακαλύφθηκε ότι ήταν απομιμήσεις και ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία. Ο αδελφός του χρυσοχόου ανέφερε πως δεν ήξερε ότι τα διαμάντια δεν ήταν πραγματικά και όταν το έμαθε, μεσολάβησε και επεστράφησαν 25.000 ευρώ. Και οι τρεις συλληφθέντες προφυλακίστηκαν και αναζητείται ακόμα ένας.

Related Article