Οι Συντηρητικοί του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον εξασφάλισαν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων. σε μια «ιστορική» νίκη.

Ο Τζόνσον είναι ο ισχυρός άνδρας του Ηνωμένου Βασιλείου και ο θρίαμβος του επιτρέπει να τιμήσει την υπόσχεσή του για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου.

«Θα φέρουμε εις πέρας το Brexit εγκαίρως, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Χωρίς αν, χωρίς αλλά, χωρίς ίσως. Θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένα Ηνωμένο Βασίλειο, παίρνοντας πίσω τον έλεγχο των νόμων, των συνόρων, των χρημάτων, του εμπορίου μας, του μεταναστευτικού μας συστήματος, ανταποκρινόμενοι στη δημοκρατική εντολή που μας έδωσε ο λαός», δήλωσε ο Τζόνσον.

Οι Τόρις σάρωσαν εκλογικές περιφέρειες της εργατικής τάξης, οι οποίες ψήφιζαν παραδοσιακά εδώ και δεκαετίες Εργατικούς και μπορούν πλέον να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Ο Τζόνσον πρόσθεσε: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε την απίστευτη πραγματικότητα ότι τώρα μιλάμε ως Συντηρητικό κόμμα «ενός έθνους», μιλάμε κυριολεκτικά για όλους. Και καθώς το έθνος μας δίνει αυτή την ιστορική εντολή, πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και στο ύψος των προσδοκιών. Το κοινοβούλιο πρέπει να αλλάξει, έτσι ώστε εμείς -το κοινοβούλιο- να δουλεύουμε για εσάς -τον βρετανικό λαό».

Έχοντας εξασφαλίσει πλέον μια άνετη απόλυτη πλειοψηφία, την οποία στερείτο μέχρι σήμερα, ο Μπόρις Τζόνσον επέστρεψε στην Ντάουνινγκ Στρητ. Και δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί μέρα και νύχτα για να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι Βρετανοί πολίτες.

Πηγή: euronews

Related Article