Εφόδους σε δύο σπίτια έκαναν αστυνομικοί στη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς συνεχίζεται η ανάκριση του 25χρονου οδηγού μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων 39 μεταναστών στο ρυμουλκούμενο τμήμα του φορτηγού του στο Έσσεξ.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε δύο ιδιοκτησίες στην περιοχή της πόλης Co Armagh στη Βόρεια Ιρλανδία μετά τη σύλληψη του οδηγού του φορτηγού, Μο Ρόμπινσον, από το Portadown, και εξετάζουν το ενδεχόμενο στη φρικιαστική υπόθεση να εμπλέκεται ιρλανδέζικο κύκλωμα trafficking που έχει σχέσεις με την πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου είναι καταχωρισμένο το φορτηγό.

Οι δύο έφοδοι πιστεύεται ότι σχετίζονται με τον 25χρονο οδηγό, αν και πηγές από τις διωκτικές Αρχές ανέφεραν σε βρετανικά ΜΜΕ ότι είναι μάλλον απίθανο να γνώριζε ο Ρόμπινσον τα σχέδια για τη διακίνηση των μεταναστών. Με τη βοήθειά του οι επιθεωρητές της αστυνομίας προσπαθούν να συμπληρώσουν το παζλ της διαδρομής του φορτηγού, στο πίσω μέρος του οποίου βρήκαν φρικτό θάνατο, πιθανότατα από το ψύχος -σε θερμοκρασίες που ίσως έφθαναν τους 25 βαθμούς Κελσίου οι 39 μετανάστες.

Ειδοποίησε ο οδηγός του φορτηγού τις Αρχές για το μακάβριο εύρημα στο Έσεξ;

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας δείχνει το φορτηγό του Ρόμπινσον να φθάνει στο Έσσεξ γύρω στη 01:10 (τοπική ώρα) της Τετάρτης, όπου έφθασε η αστυνομία μισή ώρα αργότερα. Μέχρι στιγμής δεν είναι άγνωστη η εθνικότητα των θυμάτων και η προέλευση του εμπορευματοκιβωτίου. Οι Αρχές απομάκρυναν από το σημείο το φορτηγό και άρχισαν τη διαδικασία ταυτοποίησης των 39 πτωμάτων.

Πιστεύεται ότι ο οδηγός ίσως είναι εκείνος που ειδοποίησε τις Αρχές για το μακάβριο εύρημα στο φορτηγό του και πηγές ανέφεραν χθες στην εφημερίδα The Telegraph ότι είναι απίθανο να γνώριζε ο ίδιος τα σχέδια για τη διακίνηση των μεταναστών. Το φορτηγό είχε καταχωρηθεί σε εταιρεία ιδιοκτησίας μιας Ιρλανδής στη Βουλγαρία το 2017. Βούλγαροι αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι το φορτηγό δεν είχε επιστρέψει την τελευταία διετία στη Βάρνα, μια περιοχή διαβόητη ως κόμβος διακίνησης λαθραίων καυσίμων και τσιγάρων που συνδέεται με ιρλανδέζικες συμμορίες. Το εμπορευματοκιβώτιο, όπου βρέθηκαν τα 39 πτώματα, συνδέεται με μια ιρλανδέζικη εταιρεία, που έχει μεν την έδρα της στο Δουβλίνο, αλλά είναι καταχωρημένη στη Βόρεια Ιρλανδία.

Πηγή: iefimerida.gr

Related Article