Δευτέρα, 26 Αύγουστος, 2019

Ο Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης από την Αθήνα ξεπέρασε περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια συμμετοχές από 850.000 ανταγωνιστές

Οι νικητές του Microsoft Office Specialist World Championship για το 2019 ανακοινώθηκαν από την Certiport, τον κορυφαίο πάροχο εξετάσεων πιστοποίησης πληροφορικής, οι οποίες επιταχύνουν τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ευκαιρίες για τους εκπαιδευόμενους. Ο Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης από την Αθήνα ανακηρύχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής για το 2019 στο Microsoft PowerPoint 2013. Ο Κυριάκος μόλις τελείωσε τη Β Λυκείου στο Ψυχικό, προετοιμάστηκε και συμμετείχε στο πρωτάθλημα με τη χορηγία του συνεργάτη της Certiport στην Ελλάδα ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δύο ακόμα Έλληνες Μαθητές συμμετείχαν στο φετινό Παγκόσμιο τελικό: Ο Νικόλαος Σκιαδάς, 13 ετών, που κατέκτησε την 7η θέση στο Word 2013 και ο Χρήστος Κιοφτετζής 15 ετών, που κατέκτησε την 9η θέση στο Excel 2013.

Στο 18ο έτος του, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα προσέλκυσε περισσότερους από 850.000 μαθητές από 119 χώρες. Οι μαθητές, ηλικίας 13 έως 22 ετών, συναγωνίστηκαν με τους συμμαθητές τους για να αποδείξουν τις ανώτερες δεξιότητές τους στο Microsoft Word, το Excel και το PowerPoint, με αποκορύφωνα τον πιο δημοφιλή διαγωνισμό τεχνολογικών δεξιοτήτων στο Microsoft Office – και το μοναδικό εγκεκριμένο από τη Microsoft από το 2002.

Για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, οι μαθητές πιστοποιήθηκαν στο Microsoft Office Specialist για να επιδείξουν την γνώση τους στην τεχνολογία του Microsoft Office. Οι περιφερειακοί διαγωνισμοί διεξήχθησαν παγκοσμίως (ο Κυριάκος κατέλαβε την 1η θέση στον Ελληνικό Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Microsoft την Αθήνα τον περασμένο Μάιο) και 155 μαθητές από 50 χώρες προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στον τελικό γύρο του διαγωνισμού που έγινε στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 28 με 31 Ιουλίου.

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του Microsoft Office Specialist 2019 στο PowerPoint 2013 είναι:

Πρώτη θέση, Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης, Ελλάδα

Δεύτερη θέση, Ana Marija Atanasovska, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

Τρίτη θέση, Ashlyn Dumaw, ΗΠΑ

 

Στον τελικό γύρο, οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν σε ειδικές projectbased εξετάσεις για να καταδείξουν την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν προηγμένα χαρακτηριστικά και να δημιουργούν παρουσιάσεις στο PowerPoint. Η Certiport και η Microsoft αναγνώρισαν τους κορυφαίους φοιτητές στην Τελετή Απονομής Βραβείων Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της MOS στο Marriott Marquis της Νέας Υόρκης και έδωσαν στο νικητή της πρώτης θέσης το χρηματικό έπαθλο των 7.000 $, της δεύτερης 3.500 $ και της τρίτης 1.500 $.

«Παρακολουθούμε το Πρωτάθλημα αυτό να αυξάνεται εκθετικά τα τελευταία 18 χρόνια, αποδεικνύοντας ότι αυτές οι δεξιότητες παραμένουν στην κορυφή», δήλωσε ο Ray Murray, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής – ITPearson VUE. «Είναι έμπνευση να βλέπουμε μαθητές από 50 χώρες να συναντώνται και να μιλούν τη γλώσσα της Microsoft. Οι νικητές λαμβάνουν μια επιπλέον επιβράβευση, αλλά κάθε μαθητής που συμμετείχε κέρδισε ένα πολύτιμο διαπιστευτήριο που θα τον βοηθήσει να επιτύχει στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική του σταδιοδρομία».

Με 2,3 εκατομμύρια πιστοποιήσεις ετησίως, το Microsoft Office Specialist είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα πιστοποίησης παγκοσμίως. Το Microsoft Office Specialist είναι η μόνη επίσημη πιστοποίηση της Microsoft για το Office παγκοσμίως και χρησιμεύει ως ένα ισχυρό εργαλείο για την αξιολόγηση των δεξιοτήτων των σπουδαστών και την προετοιμασία τους για την εφαρμογή τους σε πραγματικές συνθήκες.

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ένα από τα αγαπημένα μου γεγονότα, επειδή οι φοιτητές είναι ενθουσιασμένοι που αγωνίζονται και μας εμπνέουν με το ανταγωνιστικό πνεύμα τους και την επιτυχία τους», δήλωσε ο Anthony Salcito, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Εκπαίδευσης – Microsoft. «Αυτοί οι νέοι που συναγωνίζονται στους τελικούς της Νέας Υόρκης με τους συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο, έχοντας αγωνιστεί για να κερδίσουν μια πολύτιμη και αναγνωρισμένη πιστοποίηση, αντιπροσωπεύουν ένα λαμπρό μέλλον για τη βιομηχανία μας και μια σταθερή βάση για το μελλοντικό εξειδικευμένο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό».

Ροη Ειδησεων

Android 10: Η Google ανακοινώνει το τέλος των “γλυκών”
Ιός Δυτικού Νείλου: Σε «καραντίνα» 26 δήμοι της χώρας
Τεράστια περιβαντολλογική καταστροφή η φωτιά στον Αμαζόνιο (βίντεο)
Ηχηρό μήνυμα Μακρόν στην Τουρκία για κυπριακή ΑΟΖ – Συνάντηση με Μητσοτάκη στο Ελιζέ
Μουντομπάσκετ 2019: Σε live stream το τουρνουά που θα πάρει μέρος και η Εθνική Ελλάδος
Αιμοδοσία στον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά
Άνοιξαν οι εγγραφές για το 6ο Run Together powered by INTERSPORT & SAUCONY
Γεμάτη πλαστά συμβόλαια η Ελλάδα – Δείτε εάν είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητό σας
Πώς η αϋπνία επηρεάζει την υγεία της καρδιάς
Η Facebook ετοιμάζει dark mode για τη mobile εφαρμογή της
Πρώτη η Ελλάδα στους θανάτους με μηχανές
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
ΔΕΗ: Προς κατάργηση η έκπτωση 10% για τους συνεπείς πελάτες
Μουντομπάσκετ 2019: Στην Κίνα το τρόπαιο
Η Google σταματάει δωρεάν υπηρεσία της προς τους παρόχους κινητής, για να αποφύγει πιθανό έλεγχο από τις αρχές
Πλακιωτάκης: Δεν έχουμε αίτημα κατάπλου του ιρανικού τάνκερ
Κρίσιμο το ΔΣ για τους πέντε τηλεοπτικά “άστεγους” της Super League
Disney+: Πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου, τιμή συνδρομής για Ευρώπη και ποιες συσκευές το υποστηρίζουν
Δύο πλασαρίσματα στους «8» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων
Κριθάρι: Τα οφέλη του για την υγεία