Καγκουρό εντοπίστηκε να έχει βουτήξει σε πισίνα στην αυλή σπιτιού σε περιοχή που μαστίζεται από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, την ώρα που πυροσβέστες διέσωζαν κοάλα που βρίσκονταν σε δέντρα που απειλούνταν από τις φλόγες.

Η άγρια πανίδα και χλωρίδα της Αυστραλίας έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις πυρκαγιές, οι οποίες έχουν καταστρέψει περισσότερα από 30 εκατομμύρια στρέμματα εκτάσεων χαμηλής βλάστησης και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 6 ανθρώπους.

Με τις θερμοκρασίες στη χώρα να φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα, το οποίο αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση όσον αφορά τις πυρκαγιές, οι υπεύθυνοι καταφυγίων ζώων και οι οργανώσεις διάσωσης αντιμετωπίζουν το δίλημμα: να προχωρήσουν στην εκκένωση των περιοχών που απειλούνται ή να διακινδυνεύσουν να παραμείνουν και να προσπαθήσουν να προστατεύσουν εκεί τα ζώα;

Ορισμένοι πληθυσμοί κοάλα και νυχτερίδων του είδους «ιπτάμενων αλεπούδων» (ή πτερόποδες) έχουν αφανιστεί, την ώρα που καγκουρό, κοάλα και έχιδνες εντοπίζονται να αναζητούν καταφύγιο σε αστικές περιοχές. Μολονότι δεν ανήκουν σε ένα είδος που να είναι γνωστό για τις κολυμβητικές του ικανότητες, καγκουρό ψάχνουν για μέρη με νερό, συνήθως στην φύση, εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης.

Βίντεο: Το καγκουρό που έπεσε στην πισίνα εν μέσω καύσωνα

Ωστόσο μια οικογένεια στην περιοχή Χάντερ της Νέας Νότιας Ουαλίας βιντεοσκόπησε ένα καγκουρό που είχε βουτήξει στην πισίνα τους το Σαββατοκύριακο την ώρα που η θερμοκρασία έφτανε τους 42 βαθμούς Κελσίου. Το καγκουρό φαίνεται στο βίντεο να βρίσκεται μέσα στην πισίνα ως το στήθος.

Την ίδια ώρα στην πολιτεία Βικτόρια, ένας χρήστης του Twitter, ο Μπιλ Ουάλας αναρτούσε φωτογραφίες από κακατούα (είδος παπαγάλου) τα οποία όπως φαίνεται είχαν πεθάνει από θερμοπληξία.

«Το θερμόμετρο που έχουμε στην πίσω βεράντα έφτασε σήμερα τους 48,9 βαθμούς Κελσίου, δεν πρόκειται για επίσημη μέτρηση προφανώς, αλλά αρκούσε για να σκοτώσει αυτά τα κακατούα με κίτρινο λοφίο», έγραψε.

Πάνω από 2.000 κοάλα νεκρά στη Νέα Νότια Ουαλία

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προστασία σπιτιών στην πολιτεία Νότια Αυστραλία, ομάδα πυροσβεστών διέσωσε κοάλα που βρίσκονταν σε δέντρα προς την κατεύθυνση που φαινόταν ότι θα πάρει πυρκαγιά. Στην Νέα Νότια Ουαλία, περιβαλλοντική οργάνωση υπολόγισε σε περισσότερα από 2.000 τα κοάλα που αφανίστηκαν όταν κάηκε το ένα τρίτο του φυσικού τους περιβάλλοντος.

Την ίδια ώρα καταφύγιο άγριας ζωής βόρεια του Σίδνεϊ απομάκρυνε τα περίπου 300 ζώα του την ώρα που πλησίαζαν οι φλόγες. «Αποφασίσαμε να τα απομακρύνουμε και ήταν τυχερά γιατί γλίτωσαν από τις φλόγες», δήλωσε ο Τάσιν Μπάρναρντ, ο διευθυντής επιχειρήσεων στο Walkabout Wildlife Park.

Μολονότι δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία, εκατομμύρια ζώα έχουν χάσει μάλλον τη ζωή τους, σύμφωνα με τον Μπάρναρντ.

«Άλλα καταφύγια ζώων αποφάσισαν να μην απομακρύνουν τα ζώα που έχουν και απλώς να κάνουν ό,τι μπορούν για να τα προστατεύσουν και αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνω επίσης, γιατί (η απομάκρυνση των ζώων) είναι κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει», κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: iefimerida.gr

Related Article