Το ενημερωτικό newsletter της ELPEN – Τεύχος 51 – 30/06/2020
Εάν δεν εμφανίζεται σωστά, πατήστε εδώ για να το διαβάσετε online.

 

 

Tο almora PLUS® BABY DROPS φροντίζει για τα «καλά» μικρόβια σε βρέφη και παιδιά

Την αξία των «καλών μικροβίων» ως πολύτιμους συμμάχους υγείας στον ανθρώπινο οργανισμό αναδεικνύει η Παγκόσμια Ημέρα Μικροβιώματος, η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 27 Ιουνίου κάθε έτους.
Ο όρος μικροβίωμα αναφέρεται στο σύνολο του γενετικού  υλικού και των προϊόντων όλων των μικροοργανισμών που κατοικούν μέσα στον οργανισμό. Κάθε σημείο του ανθρώπινου σώματος  καταλαμβάνεται από διαφορετική σύνθεση μικροοργανισμών, η οποία φέρει την ονομασία  «μικροβιοκοινότητα». Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του μοναδικό μικροβίωμα, το οποίο ξεκινά να διαμορφώνεται από την ενδομήτρια ζωή του. Η εξέλιξή του επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως το μητρικό γάλα και το είδος της διατροφής τα τρία πρώτα χρόνια.Το μικροβίωμα συμβάλλει στην ωρίμανση του εγκεφάλου, στον μεταβολισμό και στην καλή λειτουργία του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος. Εκτός από σημαντικός ρυθμιστής για την ανθρώπινη υγεία, οι «καλοί» μικροοργανισμοί του συμβάλλουν ενεργά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των λοιμώξεων.Αξίζει να σημειωθεί, πως το 95% του συνόλου των μικροοργανισμών που υπάρχουν στον άνθρωπο εντοπίζονται στο έντερο με τη συγκεκριμένη μικροβιοκοινότητα να θεωρείται η περισσότερο μελετημένη μέχρι στιγμής. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που το μικροβίωμα του εντέρου διαταράσσεται από διάφορους παράγοντες. Αυτοί συνδέονται κυρίως με τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και τη χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων, όπως είναι τα αντιβιοτικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις η  αποκατάσταση της ομαλής σύστασης του μικροβιώματος επιτυγχάνεται με τη χορήγηση προβιοτικών. Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια και ζυμομύκητες, τα οποία, όταν υπάρχουν σε επαρκή ποσότητα στο ανθρώπινο σώμα, ωφελούν τον οργανισμό και ιδιαίτερα το πεπτικό σύστημα.

Η δράση των προβιοτικών είναι ιδιαίτερα ευεργετική στα βρέφη και τα παιδιά, καθώς συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού και του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Ειδικότερα, η διατήρηση σε ισορροπία της φυσιολογικής χλωρίδας του γαστρεντερικού συστήματος έχει αποδειχθεί, ότι βοηθά στην ανακούφιση από τους βρεφικούς κολικούς, τις διάρροιες, τη δυσκοιλιότητα, το φούσκωμα και τη δυσπεψία. Από πλήθος κλινικών μελετών σε βρέφη και παιδιά προκύπτει, πως ένα στέλεχος μπιφιδοβακτηρίου, το ΒΒ-12® υποστηρίζει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη γαστρεντερική υγεία. Αντίστοιχες μελέτες επισημαίνουν  την αποτελεσματικότητα και του στελέχους λακτοβάκιλλου, LGG®.

Επιβεβαιώνοντας τη σταθερή προσήλωσή της στην έρευνα, η ΕLPEN αφουγκράζεται τα  σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, αναζητώντας διαρκώς νέα σκευάσματα. Στο πλαίσιο αυτό, αναγνώρισε έγκαιρα την αξία του μικροβιώματος, εισάγοντας το νέο σκεύασμα almora PLUS® BABY DROPS στην αγορά των προβιοτικών. Πρόκειται για ένα σύγχρονο καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής, που περιέχει τα προβιοτικά στελέχη LGG® και BB-12®. Είναι ιδανικό για βρέφη και παιδιά και στοχεύει στην πρόληψη των γαστρεντερικών διαταραχών και την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος σε καταστάσεις όπως οι βρεφικοί κολικοί, η διάρροια, η δυσκοιλιότητα, ο μετεωρισμός και η δυσπεψία. Το almora PLUS® BABY DROPS ανήκει στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά προϊόντων της almora PLUS®, που κυκλοφορεί εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια στην ελληνική αγορά με την υπογραφή ποιότητας της ELPEN.

Η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί και να στηρίξει τους κλάδους που παράγουν μεγάλη προστιθέμενη αξία  

 

Στο 5ο οικονομικό forum των Δελφών που φέτος διεξήχθη διαδικτυακά, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ), κ. Θεόδωρος Τρύφων, τοποθετήθηκε για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Ειδικότερα αναφέρθηκε στους  άξονες για την αξιολόγηση των προτάσεων που θα ενσωματωθούν στο εθνικό σχέδιο με στόχο την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας στο πλαίσιο του πακέτου των ενισχύσεων των κρατών μελών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά την παρατεταμένη περίοδο αποβιομηχάνισης λόγω της κρίσης, η ανάπτυξη συνδέεται άρρηκτα με την ανασυγκρότηση της μεταποίησης. Είναι απαραίτητο ως χώρα να μειώσουμε την εξάρτηση μας από τις εισαγωγές και – όπου είναι εφικτό – να αξιοποιούμε αυτά τα οποία παράγουμε. Παράλληλα, θα πρέπει να ενισχυθούν οι κλάδοι που δημιουργούν νέες, μόνιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και λειτουργούν με το τρόπο αυτό ως ανάχωμα στο brain drain. Επιπλέον, προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στους κλάδους που συμβάλλουν στην ανάπτυξη μέσω επενδύσεων σε παραγωγικές υποδομές, νέες τεχνολογίες και σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης.

Η ισχυρή παραγωγική βάση εγγυάται την επάρκεια φαρμάκων

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ένας κλάδος που μπορεί να δώσει σάρκα και οστά στην πολιτική της εθνικής αυτάρκειας καθώς είναι σε θέση να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των φαρμακευτικών αναγκών των Ελλήνων ασφαλισμένων και ασθενών. Είναι ένας σημαντικός ελπιδοφόρος κλάδος με πολλαπλασιαστική αξία για την οικονομία, τις θέσεις εργασίας και τις εξαγωγές. Διαθέτει μια ισχυρή παραγωγική βάση που εγγυάται την επάρκεια της χώρας στα απαραίτητα φάρμακα, όπως άλλωστε απέδειξε κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας, καλύπτοντας όχι μόνο τις ανάγκες της χώρας μας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες συμμετέχουν σε ερευνητικά δίκτυα και διεθνείς αλυσίδες αξίας, διενεργώντας σημαντικές επενδύσεις κάθε χρόνο σε έρευνα και σε παραγωγικές υποδομές για την ανάπτυξη διεθνώς εμπορεύσιμων, καινοτόμων φαρμάκων που αναγνωρίζονται για την ποιότητά τους.

Υπονομεύεται η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Οι υποχρεωτικές επιστροφές και εκπτώσεις που μαζί με την φορολογία φθάνουν το 70% του κύκλου εργασιών των φαρμακοβιομηχανιών υπονομεύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές και λειτουργούν ως αντικίνητρο για επενδύσεις από ελληνικές και ξένες φαρμακοβιομηχανίες. Η άρση των αντικινήτρων θα οδηγήσει σε αλματώδη αύξηση των επενδύσεων, καθώς μόνο οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες έχουν ήδη έτοιμα αναπτυξιακά προγράμματα που υπερβαίνουν τα 450 εκατ. € στην επόμενη τριετία.

Ζητούμενο η δημιουργία προστιθέμενης αξίας

Η ταχεία επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης αποτελεί το ζητούμενο της επόμενης ημέρας για την εθνική οικονομία και η φαρμακοβιομηχανία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στο νέο αυτό κάλεσμα. Οι σημαντικές παραγωγικές επενδύσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων από τις ξένες φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην επίτευξη του στόχου αυτού δημιουργώντας οικονομική προστιθέμενη αξία που μένει και επανεπενδύεται στη χώρα.

 

 

Οι επενδύσεις είναι το στοίχημα της επόμενης ημέρας

 

Ο Aντιπρόεδρος Δ.Σ. της ΕLPEN και Πρόεδρος της ΠΕΦ, κ.Θεόδωρος Τρύφων  επανεξελέγη ως μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του.

Με την εκλογή του ο κ.Τρύφων δήλωσε τα εξής:
«Το στοίχημα της επόμενης ημέρας είναι η προσέλκυση επενδύσεων. Οι επενδύσεις και η ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ανασυγκρότηση της βιομηχανίας και μεταποίησης. Η στροφή προς αυτές είναι επιβεβλημένη».

Αναφερόμενος στη σημασία του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας τόνισε, πως «η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας. Διαθέτει μια ισχυρή παραγωγική βάση, που εγγυάται την αυτάρκεια και επάρκεια σε πολλά φάρμακα και μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των φαρμακευτικών αναγκών των Ελλήνων ασφαλισμένων και ασθενών. Το απέδειξε δε με τον καλύτερο τρόπο στη διάρκεια της πρόσφατης πανδημίας του Covid-19. Εκτός από τον σημαντικό της ρόλο για το σύστημα υγείας, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ένας ελπιδοφόρος κλάδος με μεγάλη πολλαπλασιαστική αξία για την οικονομία, τις θέσεις εργασίας και τις εξαγωγές. Οι παραγωγικές επενδύσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων από τις ξένες φαρμακευτικές εταιρείες, έχουν μια μοναδική πολλαπλασιαστική επίδραση στο ΑΕΠ της χώρας. Ήρθε η στιγμή να αρθούν τα αντικίνητρα και να φύγει η τροχοπέδη της υπερφορολόγησης, μέσω των υποχρεωτικών επιστροφών και εκπτώσεων που φθάνει στο 70% του κύκλου εργασιών των εταιρειών του κλάδου, που φρενάρουν την ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Ήρθε η στιγμή να αναγνωριστεί από την Πολιτεία η σημαντική αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου μας και να μας επιτραπεί να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας».

 

 

H ΕLPEN στήριξε τη “City Explorers” του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας

 

Η ELPEN, στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων της στήριξης πρωτοβουλιών, που αποδεικνύουν το πλούσιο ταλέντο των νέων στη χώρα μας, ήταν ο μεγάλος χορηγός της μαθητικής εικονικής επιχειρηματικής επιχείρησης “City Explorers” του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας στον διαγωνισμό εικονικών μαθητικών επιχειρήσεων του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/JA Greece).

Οι μαθητές- επιχειρηματίες πέτυχαν, εν μέσω καραντίνας, να ολοκληρώσουν και να προωθήσουν προς πώληση ένα συλλεκτικό επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες για παιδιά και ενηλίκους. Μάλιστα, τα έσοδα που θα προκύψουν, θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το παιχνίδι έχει ως κύριο θέμα την πόλη της Καλαμάτας και στόχος του είναι οι παίχτες να ανακαλύψουν, μέσα από τα μάτια της τοπικής κοινωνίας, τις κρυφές πτυχές και τα μυστικά της πόλης με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο. Στους μαθητές, μέσω του προγράμματος, δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουν ποικίλες δεξιότητες. Με τους ειδικούς ρόλους που ανέλαβαν, προκειμένου να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα, έμαθαν να είναι πιο επικοινωνιακοί, να λαμβάνουν αποφάσεις με πιο σωστό τρόπο και να διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τους.

Οποιαδήποτε επαγγελματική κατεύθυνση και να επιλέξουν για το μέλλον, η ενεργή συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» τους εφοδίασε με ανεκτίμητης αξίας εφόδια. Τους βοήθησε να κατανοήσουν με βιωματικό τρόπο, ότι μία επιχείρηση δεν είναι μία απλή λέξη, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός, που απαιτεί αφοσίωση, πάθος και προσήλωση στον στόχο.

 

 

Η αναδημοσίευση όλου ή μέρους του παρόντος είναι ελεύθερη.
Copyright © 2020 ΕΛΠΕΝ A.E. Φαρμακευτική Βιομηχανία, All rights reserved.
Λαμβάνετε το παρόν ενημερωτικό email από το τμήμα Επικοινωνίας της ELPEN.Η διευθυνσή μας είναι:ΕΛΠΕΝ A.E. Φαρμακευτική Βιομηχανία

Λεωφόρος Μαραθώνος 95

Πικέρμι, Αττική190 09

Greece

Add us to your address book

Επιθυμείτε να αλλάξετε τον τρόπο που λαμβάνετε τις ενημερώσεις μας;
Μπορείτε να ενημερώσετε τις προτιμήσεις σας ή να διαγραφείτε από τη λίστα μας.