Δύο νέες σημαντικές διακρίσεις για τον Ανδρέα Βαζαίο!

 

Ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής της κολύμβησης και Πρωταθλητής Ευρώπης, Ανδρέας Βαζαίος απέσπασε δύο σημαντικές διακρίσεις στο 89ο Εθνικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου 2020. Κερδίζοντας για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις, πέτυχε εξαιρετικές επιδόσεις, κατακτώντας την πρώτη θέση σε 2 αγωνίσματα, στα 100μ. πεταλούδα και στα 200μ. μικτή, αντίστοιχα.

Ο Ανδρέας Βαζαίος αποτελεί τον επίσημο πρεσβευτή του almora PLUS® SPORT, το οποίο εμπιστεύεται για τη σωστή ενυδάτωσή του, αναπληρώνοντας τους χαμένους ηλεκτρολύτες μετά τις απαιτητικές προπονήσεις και τους αγώνες.

To almora PLUS® SPORT με την κλινικά αποδεδειγμένη δράση του ενισχύει την απόδοση κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης και ταυτόχρονα ενυδατώνει τον οργανισμό των αθλούμενων και των αθλητών. Σε αναβράζουσα μορφή, το συγκεκριμένο σκεύασμα περιέχει συνδυασμό Ηλεκτρολυτών (Na, K, Cl), Aσβεστίου (Ca), Μαγνησίου (Mg) και του φυτικού εκχυλίσματος Citrus sinensis.

Η ELPEN συγχαίρει τον Ανδρέα Βαζαίο γισ τη μεγάλη επιτυχία του στο 89ο Εθνικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης και συνεχίζει να τον στηρίζει στις αγωνιστικές του προσπάθειες!

 

 

H ELPEN βραβεύτηκε για τη συμβολή της στην απασχόληση και τη διαχρονική επένδυσή της στους έλληνες επιστήμονες 

H Eλληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN έλαβε τιμητική διάκριση από την εταιρεία New Times Publishing για τη σταθερή αύξηση που πέτυχε στο προσωπικό της κατά της διάρκεια της οικονομικής κρίσης.  Μια πορεία που συνεχίζει μέχρι και σήμερα, αφού σχεδιάζει τη δημιουργία 250 νέων θέσεων εργασίας στο πλαίσιο των δύο επενδύσεων που προγραμματίζει για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η απονομή της σχετικής βράβευσης έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιχειρηματική αριστείας «Diamonds of The Greek Economy 2020», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία επιχειρηματιών, στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων και εκπροσώπων της Πολιτείας και θεσμικών συλλογικών φορέων.

Με 55 χρόνια δυναμικής παρουσίας στο χώρο της παραγωγής επώνυμων Ελληνικών Φαρμάκων, η ELPEN αριθμεί σήμερα περισσότερους από 850 εργαζόμενους. Κατά τη διάρκεια της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης και παρά τις δυσμενείς συνθήκες της αγοράς εργασίας και τις πρακτικές που επικράτησαν όχι μόνο  διατήρησε όλες τις θέσεις εργασίας της, αλλά προχώρησε και  σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι την τελευταία πενταετία αύξησε το προσωπικό της σε ποσοστό 30%. Στο πλαίσιο αυτό, δημιούργησε ένα σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας για επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης στους τομείς της Έρευνας και Ανάπτυξης, συμβάλλοντας έμπρακτα στον περιορισμό της δραματικής φυγής ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό (brain drain).

Το αμέσως επόμενο διάστημα η ELPEN δρομολογεί την υλοποίηση των 2 νέων επενδύσεων ύψους 50 εκ ευρώ. Το γεγονός αυτό αναμένεται να δημιουργήσει 250  νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας μια ακόμα τονωτική ένεση για την εγχώρια απασχόληση και την παραμονή των «ελληνικών μυαλών» στη χώρα μας.

Εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα, η ELPEN εστιάζει σταθερά στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την εθνική μας οικονομία, συμβάλλοντας ενεργά στην ενίσχυση της απασχόλησης, την εδραίωση αναπτυξιακών ρυθμών και την απεξάρτηση της Ελλάδας από τις εξαγωγές. Η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού απέδειξε άλλωστε με τον πιο σαφή τρόπο την ουσιαστική συμβολή της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στη διασφάλιση της επάρκειας φαρμάκων στη χώρα μας.

Την  τιμητική διάκριση παρέλαβε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  κ.Κωστή Χατζηδάκη ο  κ.Θεόδωρος Τρύφων, Αντιπρόεδρος  Δ.Σ της ELPEN και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ), ο οποίος στον  σύντομο χαιρετισμό του τόνισε, πως «Η συγκεκριμένη τιμητική διάκριση ανήκει αναμφίβολα στο προσωπικό της ELPEN, αποτελώντας το επιστέγασμα στις προσπάθειες των 850 και πλέον εργαζομένων του ομίλου μας. Η επόμενη μέρα για την εταιρεία μας εστιάζει στην ενίσχυση της παραγωγικής μας δομής, με στόχο τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας και θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας και τη διασφάλιση της επάρκειας φαρμάκων με εγχώρια παραγόμενα προϊόντα. Για την επόμενη δεκαετία η ELPEN προσανατολίζεται σε δύο κατευθύνσεις. Η μια εστιάζει σε διεθνώς ανταγωνιστικά εξαγώγιμα προϊόντα, που χαρακτηρίζονται από το στοιχείο της καινοτομίας. Η άλλη αφορά στο κομμάτι της έρευνας, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης. Παράλληλα με τις 3 παραγωγικές μονάδες που ήδη διαθέτουμε στο Πικέρμι Αττικής, το αμέσως επόμενο διάστημα η εταιρεία μας δρομολογεί την υλοποίηση 2 σημαντικών επενδύσεων ύψους 50 εκ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία της νέας παραγωγικής μας μονάδας στην Κερατέα, η οποία θα εξυπηρετεί κυρίως εξαγωγικού χαρακτήρα ανάγκες σε ποσοστό 85%. Επιπλέον, σχεδιάζουμε την ίδρυση του μεγαλύτερου στη χώρα μας ιδιωτικού Κέντρου Έρευνας, Εκπαίδευσης και Καινοτομίας στο χώρο του φαρμάκου. Η κρίση του κορωνοϊού πιστεύω, ότι οδήγησε στην εξαγωγή κάποιων εξαιρετικά χρήσιμων συμπερασμάτων. Ειδικά στο χώρο του φαρμάκου, αναγνωρίστηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η ανάγκη να αντιστραφεί η τάση παραγωγής σε Τρίτες χώρες. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την Ευρώπη και μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για την Ελλάδα, όπου η παραγωγή είναι μόλις το 9% του ΑΕΠ. Στις πρόσφατες ανακοινώσεις του ο Πρωθυπουργός ανέφερε, πως ο στόχος είναι το εν λόγω ποσοστό να πάει στο 15%. Αυτό απαιτεί αναμφίβολα μια μεγάλη προσπάθεια σε επίπεδο συνεχών επενδύσεων, σε εξειδίκευση και σε ανθρώπινο δυναμικό.»

 

almora PLUS® PROBIO: Η 3πλη δράση στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της διάρροιας

 

Ένα νέο καινοτόμο σκεύασμα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της διάρροιας και την ενυδάτωση του οργανισμού κυκλοφόρησε πρόσφατα η ΕLPEN, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. Το almora PLUS® PROBIO είναι ένα σύγχρονο συμπλήρωμα διατροφής που συνδυάζει προβιοτικά και ηλεκτρολύτες.

Το almora PLUS® PROBIO περιέχει στη σύνθεσή του το μοναδικό συνδυασμό του πιο μελετημένου προβιοτικού στελέχους Lactobacillus rhamnosus (LGG®) και του Νο1 διαλύματος ηλεκτρολυτών almora PLUS®.  Ως αποτέλεσμα και για πρώτη φορά επιτυγχάνεται ο συνδυασμός LGG® και ηλεκτρολυτών σε ένα φακελίδιο!

Η μοναδική σύνθεσή του almora PLUS® PROBIO προσφέρει τριπλή δράση για τη συνολική διαχείριση της  διάρροιας, καθώς:

  1. Μειώνει τη διάρκεια της διάρροιας
  2. Ενυδατώνει τον οργανισμό
  3. Επαναφέρει την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας

Το almora PLUS® PROBIO εμφανίζει κλινικά δοκιμασμένη σταθερότητα στην τελική σύνθεση του προϊόντος και περισσότερες από 13 κλινικές μελέτες που τεκμηριώνουν την ευεργετική δράση του συνδυασμού LGG® και ηλεκτρολυτών στη συνολική διαχείριση της διάρροιας. Διατίθεται στα φαρμακεία σε συσκευασία 10 φακελιδίων, με ουδέτερη γεύση. Είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά από 1 έτους.

 

Με περισσότερα από 40 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά, τα σκευάσματα της σειράς almora PLUS® βρίσκονται σε κάθε ελληνική οικογένεια. Aποτελούν την πλέον αποτελεσματική λύση για τις ανάγκες ενυδάτωσης και ενίσχυσης του οργανισμού σε περιπτώσεις αυξημένων απωλειών υγρών ή/και μειωμένης πρόσληψής τους (διάρροια, έμετος, έντονη εργασία, υψηλές θερμοκρασίες/καύσωνας, ταξίδια, κατανάλωση αλκοόλ), καθώς και σε περιπτώσεις γαστρεντερικών διαταραχών.

 

 

 Θετικά τα μηνύματα από τη χρήση της κολχικίνης για την αντιμετώπιση της COVID-19

 

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα από τη μελέτη GRECCΟ-19, τα οποία δημοσιεύτηκαν πρόσφατα σε ένα από τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, το JAMA Network Open. Η ανακοίνωσή τους σηματοδοτεί μια σπουδαία παγκόσμια διάκριση για τη χώρα μας. Aποτελεί μια από τις ελάχιστες μελέτες που έχουν μέχρι στιγμής οδηγήσει σε αποδεδειγμένα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τους ασθενείς με κορωνοϊό.

Η κλινική μελέτη με την κωδική ονομασία GRECCO-19 υλοποιήθηκε από Έλληνες επιστήμονες, μεταξύ των οποίων κορυφαίους καρδιολόγους, πνευμονολόγους και λοιμωξιολόγους. Η διεξαγωγή της χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN. Χορηγός της ήταν η Ελληνική Ρυθμολογική Εταιρεία.

Στη μελέτη συμμετείχαν πάνω από 70 επιστήμονες από 16 κέντρα στη χώρα μας, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς, της Πτολεμαΐδας, της Κοζάνης, της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Πάτρας. Η GRECCO-19 είναι ελληνική πρωτοβουλία και για την πλήρη ανάπτυξη του πρωτοκόλλου, όπως και την ανάλυση και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων υπήρξε συνεργασία με  επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ιταλία (Humanitas Clinical and Research Hospital), την Ισπανία (Hospital Universitario y Politécnico La Fe, Valencia) και τις ΗΠΑ (Yale University, Icahn School of Medicine at Mount Sinai).

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της έρευνας, η χορήγηση της κολχικίνης επιφέρει αισθητή μείωση της πιθανότητας διασωλήνωσης και κατ’ επέκταση θνητότητας σε ασθενείς που νοσηλεύονται με τη νόσο COVID-19. Πιο συγκεκριμένα, από τους 105 ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη GRECCΟ-19 οι 55 έλαβαν συμπληρωματικά κολχικίνη. Από αυτούς μόνο ο ένας χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Αντίθετα, οι 7 από τους 50 ασθενείς, στους οποίους δεν χορηγήθηκε η συγκεκριμένη δραστική ουσία, χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τις επισημάνσεις των ειδικών πάνω από το 60% όσων διασωληνώνονται καταλήγουν.

Η αντιφλεγμονώδης δράση της κολχικίνης είναι γνωστή εδώ και χρόνια, αποτελώντας ένα από τα παλαιότερα, αξιόπιστα και εξαιρετικά οικονομικά φάρμακα που χρησιμοποιείται σε διάφορες παθήσεις, μεταξύ άλλων και στην περικαρδίτιδα. Η πολύχρονη εμπειρία από τη χρήση της συγκεκριμένης δραστικής ουσίας οδήγησε τους ερευνητές στη σκέψη να την αξιοποιήσουν για τη θωράκιση του οργανισμού από τις παράπλευρες αρνητικές φλεγμονώδεις επιδράσεις που δημιουργούνται κατά τη νόσο COVID-19.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη μελέτη GRECCO-19, οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο προληπτικής χορήγησης της κολχικίνης σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (π.χ. υγειονομικοί κ.ά.) ως προφυλακτική αγωγή. Σύμφωνα με τους επικεφαλής της έρευνας, παρατηρείται διεθνές επιστημονικό ενδιαφέρον και βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για να διερευνηθεί η συγκεκριμένη δυνατότητα.

Διευκρινίζεται, ότι είναι η μοναδική μέχρι σήμερα ολοκληρωμένη και δημοσιευμένη μελέτη για την κολχικίνη σχετικά με τη COVID-19. Αναρτήθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό JAMA Network Open και προσέλκυσε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, καταγράφοντας εξαιρετικά υψηλούς δείκτες απήχησης σε παγκόσμιο επίπεδο (altimetrics), ενώ παράλληλα αναδημοσιεύτηκε και σε άλλους έγκυρους επιστημονικούς ιστοτόπους, όπως το medscape.com.

Επιβεβαιώνοντας την προσήλωσή της στην αξία της έρευνας, η ELPEN στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός στη διεξαγωγή της μελέτης, συμβάλλοντας έμπρακτα στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Με βαθιά πίστη στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας στήριξε τις ερευνητικές προσπάθειες για ένα οικονομικό φάρμακο, που δημιουργεί από ο, τι φαίνεται βάσιμες ελπίδες για την επιβίωση των ασθενών με κορωνοϊό.

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://jamanetwork.altmetric.com/details/84617686
https://www.medscape.com/viewarticle/933198

 

Παραδόθηκαν στο ΕΣΥ οι 40 υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ της δωρεάς της ΠΕΦ

 

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας παρέδωσε στο υπουργείο Υγείας σαράντα καινούργιες υπερσύγχρονες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).  Η δωρεά της ΠΕΦ ενισχύει τις υποδομές, τον πρώτο πυλώνα της θωράκισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας σύμφωνα με το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι 40 εξειδικευμένες κλίνες ΜΕΘ είναι αμερικανικής κατασκευής και ενσωματώνουν μια σειρά από καινοτομίες που βελτιώνουν την κλινική εμπειρία των ασθενών και διευκολύνουν το κλινικό έργο. Μέσω της ασύρματης συνδεσιμότητας καταγράφονται και παρακολουθούνται –σε πραγματικό χρόνο– κρίσιμες παράμετροι και δεδομένα της νοσηλείας των ασθενών. Οι νέες κλίνες συμβάλλουν, όχι μόνο στην αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας, αλλά εξυπηρετούν και τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν σε επίπεδο εντατικής θεραπείας.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, ευχαρίστησε την ΠΕΦ για τη συνδρομή της την ώρα της κοινωνικής ευθύνης σε μια «κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, με δεδομένη την ανάγκη για πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό για την καταπολέμηση της διάδοσης του κορωνοϊού COVID 19».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΦ, κ. Θεόδωρος Τρύφων δήλωσε σχετικά:
«Με αίσθημα ευθύνης και προσήλωση στις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης, υποστηρίζουμε έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπως πράξαμε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου με τις παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, εξασφαλίζοντας την αυτάρκεια της χώρας και την επάρκεια στα αναγκαία φάρμακα πρώτης γραμμής σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς.
Με τη συγκεκριμένη δωρεά των 40 κλινών ΜΕΘ συμβάλλουμε ενεργά στην ενίσχυση των υποδομών του ΕΣΥ, ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε πιθανή, έκτακτη ανάγκη, στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον. Είμαστε και θα είμαστε πάντα παρόντες, δίπλα στους ασθενείς, στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, στο προσωπικό υποστήριξης και στην κοινωνία».

Νέα κυκλοφορία φαρμακευτικού σκευάσματος από την ELPEN

 

Η Ελληνική  Φαρμακοβιομηχανία ELPEN προχώρησε πρόσφατα στην κυκλοφορία του φαρμακευτικού σκευάσματος Fylacia® (folic acid), για την πρόληψη και τη θεραπεία της ανεπάρκειας φυλλικού οξέως. Πρόκειται για εγχωρίως παραγόμενο πόσιμο διάλυμα φυλλικού οξέος, περιεκτικότητας 1mg φυλλικού οξέος ανά 1ml διαλύματος, το οποίο διακρίνεται για τη θεραπευτική του αποτελεσματικότητα, αποτελώντας πολύτιμο σύμμαχο των γυναικών και των ηλικιωμένων.  

Η νέα κυκλοφορία της ELPEN, αποτελεί σταθερό σύμμαχο των γυναικών για την πρόληψη βλαβών του νευρικού σωλήνα του εμβρύου. Σύμφωνα με διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, η χορήγηση φυλλικού οξέος είναι απαραίτητη σε όλες τις γυναίκες που προγραμματίζουν ή έχουν πιθανότητα κύησης. Ειδικότερα, η λήψη του κρίνεται αναγκαία πριν τη σύλληψη για όλες τις γυναίκες, ενώ συνιστάται για διάστημα 6 μηνών πριν την κύηση. Επιπλέον, θεωρείται αναγκαία σε όλο το διάστημα της κύησης, καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια του θηλασμού. Διευκρινίζεται επίσης, πως σε όλες σχεδόν τις παραπάνω περιπτώσεις η αποτελεσματική πρόσληψή του συμβάλλει στην αποφυγή εμφάνισης βλαβών του νευρικού σωλήνα, υπολειπόμενης ενδομήτριας ανάπτυξης (ΙUGR), αναιμίας, αυτισμού, προεκλαμψίας και πρόωρου τοκετού.

Εκτός από τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, αυξημένες είναι και οι ανάγκες των ηλικιωμένων για φυλλικό οξύ. Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα παρουσιάζει αρκετά συχνά φαινόμενα ανεπάρκειας φυλλικού οξέως, τα οποία μπορεί να σχετίζονται με περιπτώσεις άνοιας, περιφερικής νευροπάθειας και καρδιαγγειακής νόσου.

To Fylacia® ενισχύει το ευρύ χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της ELPEN, της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκων, που έχει συνδέσει το όνομά της με το ποιοτικό και ασφαλές φάρμακο. Με τομέα προτεραιότητας την έρευνα, η εταιρεία παραμένει εδώ και 55 χρόνια σταθερά προσηλωμένη στην αναζήτηση νέων και πιο αποτελεσματικών φαρμάκων, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών. «Μένοντας και επιμένοντας» Ελλάδα, η ELPEN στηρίζει την εθνική μας οικονομία, αξιοποιώντας τους Έλληνες επιστήμονες και θέτοντας τις βάσεις για την επόμενη μέρα.

Η αναδημοσίευση όλου ή μέρους του παρόντος είναι ελεύθερη.
Copyright © 2020 ΕΛΠΕΝ A.E. Φαρμακευτική Βιομηχανία, All rights reserved.
Λαμβάνετε το παρόν ενημερωτικό email από το τμήμα Επικοινωνίας της ELPEN.Η διευθυνσή μας είναι:

ΕΛΠΕΝ A.E. Φαρμακευτική Βιομηχανία

Λεωφόρος Μαραθώνος 95

Πικέρμι, Αττική190 09

Greece

Add us to your address book

Επιθυμείτε να αλλάξετε τον τρόπο που λαμβάνετε τις ενημερώσεις μας;
Μπορείτε να ενημερώσετε τις προτιμήσεις σας ή να διαγραφείτε από τη λίστα μας.