Saturday, 16 February, 2019

Από τον Ωρωπό στον Ευβοϊκό στις Κυκλάδες 1200 χλμ αγώνων

μια αθλητική γιορτή που προσελκύει το ενδιαφέρον της διεθνούς τουριστικής αγοράς

 

H αντίστροφη μέτρηση ξεκινά !

Την 1η Μαϊου στα Παραλία Μαρκοπούλου φιλοξενήθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού, η Ελληνική ομάδα που θα συμμετέχει στο Akropolis  Jet Raid 2018, Oropos Greece,  η οποία έκανε τη πρώτη της προπόνηση στον Ευβοϊκό, από τη παραλία του Ωρωπού, στη Χαλκίδα και Νέα Αρτάκη.  Ηταν  μια μοναδική ευκαιρία να πάρουμε γεύση από το μοναδικό θέαμα που θα απολαύσουμε τον Ιούνιο στον Ωρωπό.

Να θυμίσουμε ότι η «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ- Κ.Ε.Δ.Ω.» είναι ο διοργανωτής και υπεύθυνος φιλοξενίας, της  διοργάνωσης η οποία  τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ωρωπού και την υποστήριξη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ωρωπού – Ε.Τ.Α.Δ.Ω.

Την εκδήλωση τιμούν επίσης με την αιγίδα και υποστήριξη τους, το Υπουργείο Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – Ε.Ο.Τ. και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Τμ. Αθλητικού Τουρισμού και Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων. Επίσης υποστηρίζουν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός/Τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών  και η Ε.Μ.Υ . με επικαιροποιημένα μετεωρολογικά μοντέλα για όλο το εύρος των διαδρομών.

Το συνοπτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης AKROPOLIS JET RAID 2018, OROPOS GREECE, όπως διαμορφώνεται μέχρι σήμερα, έχει ως εξής :

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουνίου στις 18.00 μ.μ. ο Δήμος Ωρωπού υποδέχεται τους συμμετέχοντες στη διοργάνωσης, στην επίσημη τελετή έναρξης, η οποία θα ξεκινήσει με τη Παρέλαση Κρατών (ομάδων με σημαίες κρατών)  από Παραλία Μαρκοπούλου μέχρι Είσοδο Πορθμείου. Θα επακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων  και μουσικοχορευτικό δρώμενο, με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων  της ΚΕΔΩ και αθλητικών συλλόγων του Δήμου. Τέλος  θα ακολουθήσει παρουσίαση της τοπικής γαστρονομίας από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας  και το επίσημο δείπνο στο χώρο διαμονής.

ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Τη Τρίτη ξεκινά η πρώτη αγωνιστική ενότητα, το  Gran Prix Ευβοϊκού (09.30 πμ.) από τη Παραλία Μαρκοπούλου, Ωρωπού προς Χαλκίδα, Νέα Αρτάκη, Ερέτρια. Τα πληρωμάτα, στην πρώτη αγωνιστική διαδρομή, θα διασχίσουν αγωνιστικά  τα νερά του Ευβοϊκού μέχρι τη Νέα Γέφυρα της Χαλκίδας. Από το σημείο αυτό θα διέλθουν με χαμηλή ταχύτητα σε μορφή παρέλασης (10.30 π.μ. περίπου), όλο το μήκος της παραλίας της Χαλκίδας, προσφέροντας την ευκαιρία, σε όσους θα βρίσκονται στη περιοχή, να απολαύσουν ένα όμορφο θέαμα σχηματισμών μέχρι τη Νέα Αρτάκη. Στη Νέα Αρτάκη τα πληρώματα θα υποδεχτούν τοπικοί φορείς, κατά τη διάρκεια  της σύντομη στάσης για ανάπαυση.  Τα πληρώματα θα αναμετρηθούν στη δεύτερη αγωνιστική διαδρομή, επιστρέφοντας στη Νέα Γέφυρα Χαλκίδας μέχρι  το θαλάσσιο χώρο της Ερέτριας. Τέλος, μετά τη μεσημεριανή αναύπαση, θα ακολουθήσει η τελευταία αγωνιστική διαδρομή, προς τη Παραλία Μαρκοπούλου, Ωρωπού και ο τερματισμός.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 & ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το πρωϊ της 6ης Ιουνίου θα γίνει η εκκίνηση του Gran Prix Αιγαίου από Ωρωπό προς Μήλο, με ενδιάμεση στάση για ανεφοδιασμό σε νησί των Κυκλάδων. Ο Δήμος Μήλου θα φιλοξενήσει για δύο ημέρες εντυπωσιακούς αγώνες στις διάσημες παραλίες του νησιού και πληθώρα πολιτιστικών  δρώμενων. Η διαδρομή αυτή, λόγω των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών αλλά και της μεγάλης απόστασης, θα είναι για τα πληρώματα μια πρόκληση ιδιαίτερης αντοχής και στρατηγικής στη χρήση των καυσίμων, για τα οποία και βαθμολογούνται.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου τα πληρώματα ξεκινούν το ταξίδι της επιστροφής στον Ωρωπό από Μήλο με ενδιάμεση στάση για ανεφοδιασμό στην Κύθνο. Ο τερματισμός του Gran Prix Αιγαίου και η υποδοχή των πληρωμάτων θα γίνει το μεσημέρι στη Παραλία Μαρκοπούλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το Σάββατο το πρωϊ (09.30 πμ.) κορυφώνεται η αγωνία, καθώς τα πληρώματα θα πρέπει να φέρουν εις πέρας  αγωνιστικές διαδρομές κατά μήκος του Ωρωπού (Gran Prix Ωρωπού), με αγώνες από το πρωι μέχρι το απόγευμα. Να σημειώσουμε ότι εκτός από τις  διαδρομές που θα έχουν δωθεί στα πληρώματα, θα υπάρχουν «και οι μυστικές διαδρομές ”, μυστικές διαδρομές που θα δίδονται με συντεταγμένες με την εκκίνηση του αγώνα, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα τους. Το απόγευμα θα ολοκληρωθεί το αγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης με την βαθμολόγηση   και τη Τελετή Απονομών στον αγωνιστικό χώρο. Η αποχαιρετιστήρια δεξίωση (beach party) θα δωθεί στην ιδιωτική παραλία  του χώρου διαμονής.

Ζήστε μαζί μας στον Ωρωπό την ένταση, το θέαμα και τις εκδηλώσεις του Akropolis Jet Raid 2018, Oropos Greece.

Ροη Ειδησεων

“ΕΚΟ ALL STAR GAME 2019”: Στον απόηχο της μεγάλης γιορτής του Ελληνικού Μπάσκετ
Η αποθέωση του ρομαντισμού Λιστ – Μπερλιόζ στο Μέγαρο
Γράμμα από την Πόλη | Σωκράτης Σινόπουλος & Derya Türkan, δυο δεξιοτέχνες της πολίτικης λύρας στο Μέγαρο
Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης  για ταινία animation 2019
Γνωρίστε το εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου
O κορυφαίος βιρτουόζος του ακορντεόν  και του μπαντονεόν Richard Galliano  στο Μέγαρο
«Το πείραμα» πέτυχε  και επαναλαμβάνεται στο Μέγαρο
Δύο Έλληνες από το Βερολίνο στην Αθήνα: Οι «best before unu» την Tρίτη 19 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο
Η σοπράνο-φαινόμενο Γιούλια Λέζνιεβα για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τους Μουσικούς της Καμεράτας
Στην Action Global Communications η επικοινωνία του Ομίλου Lufthansa στην Ελλάδα
Η P&G φέρνει την επανάσταση με νέες επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες
Η ΕΚΟ ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΟ “RALLYE MONTE-CARLO HISTORIQUE ATHENS 2019”
‘’Τρέχουμε για την ΕΙΡΗΝΗ και τη ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ’’
Η Βραζιλία παραμένει στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα
Η Ανταρκτική χάνει έξι φορές περισσότερους πάγους κάθε χρόνο απ’ ό,τι πριν 40 χρόνια!
Πιο «νέοι» κι από τους δεινόσαυρους οι δακτύλιοι του Κρόνου
Υπερ-πανσέληνος και έκλειψη τα ξημερώματα της Δευτέρας!
Το μέγεθος των αστεροειδών που προσκρούουν στη Γη… τριπλασιάστηκε πριν 290 εκατ. χρόνια
Η αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της Superleague, Ευάγγελου Μπαταγιάννη, στο Action24 (video)
Ο πρόεδρος της Superleague την Τετάρτη 2/1 στο Sportnews

Social

INSTAGRAM

DAILYMOTION