Μεγάλη εμφάνιση, που συνοδεύτηκε και με ατομικό ρεκόρ από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια η οποία το βράδυ θα διεκδικήσει την πρόκριση της στον τελικό

Αν και αγωνίζονταν στην πρώτη προκριματική σειρά των 400 μέτρων και στον έκτο διάδρομο, που δεν θεωρείται και ο πλέον καλύτερος, η Μαρία Μπελιμπασάκη πέτυχε απόλυτα τον στόχο της και πλέον ετοιμάζεται για την υπέρβαση.

Η αθλήτρια του Πανναξιακού ήρθε στο Μπέρμιγχαμ με επίδοση 52.28 και το τέλος του προκριματικού τη βρήκε δεύτερη με χρόνο 52.27 (!), πίσω από την Αμερικανίδα Οκόλο που έξανε 51.54 (η μοναδική αθλήτρια απ’ όλες τις προκριματικές σειρές που έτρεξε κάτω από 52 δευτερόλεπτα).

«Τώρα φεύγω κατευθείαν για να ξεκουραστώ καθώς το βράδυ υπάρχει ο ημιτελικός», είπε στην μικτή ζώνη η 26χρονη και συμπλήρωσε: «Στο τέλος της κούρσας αφού είδα ότι είχα προκριθεί ‘έκοψα’ λίγο για να κρατήσω δυνάμεις για το απόγευμα. Ο αγωνιστικός χώρος είναι λίγο παράξενος και θυμίζει πραγματικά αρένα».

Ο ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για τις 22:32 ώρα Ελλάδας και η Μπελιμπασακη θα μπει με την 3η καλύτερη επίδοση, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να κάνει την υπέρβαση με την πρόκριση της στον τελικό.